Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Aile Destek Merkezi hizmete girdi

Balıkesir Aile Destek Merkezi hizmete girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi (ADEM) açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde düzenlenen tören ile açıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi (ADEM) açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde düzenlenen tören ile açıldı.
Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi (TTM)´nde açılan merkez ile artık aile içinde yaşanan sıkıntılar bu merkeze yapılacak müracaatlar ile sona erecek.
ynı gün aynı yerde gerçekleştirilen bir diğer açılış ise Bebek Bakım Ünitesi oldu. Balıkesir´de ve ülkede bir ilk olma özelliğini taşıyan Bebek Bakım Ünitesi, bebek emzirmek veya bebeklerinin bakımını yapmak isteyip bu konuda çarşıda mekan sıkıntısı yaşayan bayanların ihtiyacına cevap verecek.
Açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara nasıl daha fazla hizmet edebilmenin gayretinde olduklarını ifade ederken; özetle şunları söyledi: ? Siyasi görüşü, inancı, fikri, rengi, dili ne olursa olsun insanlara hizmet etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza da talimatımız odur. Hizmet noktasında asla ayrım gözetmeyin. Kendinizi bu insanların hizmetkarı gibi göreceksiniz. Sizler bizler için değerlisiniz. Hep beraber Balıkesir´i birlikte yöneteceğiz. Sivil Toplum Örgütleri ile bayanlarla, çocuklarla, yaşlılarla ortak aklı kullanarak şehre sahip çıkıyoruz. Böyle de olunca hep beraber yüreklerimiz ortak atacak. İşte bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.?
Kısa adı ADEM olan Aile Destek Merkezi´nin açılış töreninde, ADEM ile ilgili bilgiler de veren Kafaoğlu, Balıkesir´deki gönüllü tüm bayanları burada çalışmaya davet etti.
Aile Destek Merkezi´nin açılışı ile birlikte gerçekleştirilen bir diğer açılış ise Bebek Bakım ve Emzirme Kabini oldu.
TTM içine yerleştirilen bu kabine ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Kafaoğlu sözlerini şöyle noktaladı: ?Bebek bakım ve emzirme bakımı açıyoruz. Balıkesir´de de bir ilk oluyor. Bunların sayılarını da artırmayı hedefliyoruz. Şehir merkezinde ihtiyaç olan yerlere de bu kabinlerden koymaya devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizde de bu kabinleri yaygınlaştıracağız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli