Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir ?Aşmak İçin Hareket? Projesinde Zirvede

Balıkesir ?Aşmak İçin Hareket?  Projesinde Zirvede

Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayesinde ve destekleriyle yürütülen, "Aşmak İçin Hareket" projesi dâhilinde geliştirilen şenlikler dün başladı.

20 ilçeden 11.432 kişinin katılım gösterdiği proje, katılım sayısı olarak Türkiye genelinde Balıkesir´i zirveye taşıdı.
Turgut Solak Spor Salonu´nda dün sabah gerçekleştirilen törenle başlayan şenliklere Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Sağlık Müdürü Necati Kelemençe, Beyazay Derneği Başkan ve yöneticileri ile 84 ayrı okul ve kurum idarecileri, öğretmenler ve engelli gençler ile refakatçileri katıldı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Aşmak İçin Hareket Projesi´nde katılım sayısı olarak Balıkesir´in ilk sırada yer aldığına dikkati çekerek; ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın himayesinde gerçekleştirilen ve Beyazay Derneği tarafından organize edilen Aşmak İçin Hareket Projesi Türkiye´nin 81 ilinde devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Katılımcı sayısı olarak İstanbul´u, Ankara´yı ve İzmir´i geçmiş bulunuyoruz. 11.432 öğrencimiz bu projeye katılmış. Sizleri yürekten kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak, sizlerin mutluluğunu ve huzurunu arttırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizleri seviyoruz. Özellikle bu konuda fedakarlık yapan öğretmenlerinize, antrenörlerinize ve ailelerinize teşekkür ediyorum. Sizleri hayata bağlamak ve hayatın içerisinde diğer fertler ile birlikte paylaşmak için bir aradasınız. Sizleri yürekten kutluyorum.? dedi.
Protokol konuşmalarının ardından başlayan sportif etkinlikler, Turgut Solak Spor Salonu, İsmail Akçay Atletizm Pisti ve Alparslan Türkeş Spor Salonu´nda gün boyu devam etti.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli