Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Avlu bir ilke ev sahipliği yaptı

Balıkesir Avlu bir ilke ev sahipliği yaptı

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Türkiye´de ilk olarak yüzme etabı kanalda gerçekleştirilen ?Avlu Balıkesir Triatlonu ve Aquatlonu? sporcuların beğenisini kazandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Türkiye´de ilk olarak yüzme etabı kanalda gerçekleştirilen ?Avlu Balıkesir Triatlonu ve Aquatlonu? sporcuların beğenisini kazandı.
Bundan sonra, Türkiye Triatlon Şampiyonası´nın bir ayağı her yıl Balıkesir´de yapılacak.
Yüzme, bisiklet ve koşu etapları bir yaşam merkezinde ilk kez bir arada gerçekleştirildi. 480 sporcunun efor sarf ettiği yarışlarda, dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Genç Kadınlar A Kategorisi´nde birincilik elde eden Gelibolu Spor Kulübü sporcusu 19 yaşındaki Elif Polat ?Yüzme parkuruna karşı ilk başta ön yargılıydım. Kötü olacağını düşündüm ama çok güzeldi kanalda yüzmek. İlk defa bir kanalda yüzdüm, gayet güzeldi. Bisiklet ve koşu parkurlarını da çok beğendim. Bir alışveriş merkezinde böyle bir organizasyon yapılması ilginç gelmişti fakat hiç zorlanmadım, keyifli geçti. Her şey çok güzeldi.? dedi.
Genç Erkekler A Kategorisi birincisi 19 yaşındaki İzmir GSİM Modern Spor Kulübü sporcusu Oktay Arıkan ise ?Bu kadar güzel bir su ve bu kadar güzel bir parkur olacağını hayal etmemiştim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Elit Erkekler Kategorisi´nde birinciliği göğüsleyen 22 yaşındaki İzmir GSİM Modern Spor Kulübü sporcusu Gültigin Er ?Parkur gerçekten çok farklıydı. Türkiye´de ilk defa bir kanalda yüzdük. Balıkesir çok sevdiğim bir şehir. Antrenörleri olsun, insanları olsun çok sıcakkanlılar. İnşallah, buradaki yarışlar devam eder. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için emeği geçen herkesi kutluyorum.? dedi.
Balıkesir´in, Türkiye Triatlon Federasyonu için büyük önem arz ettiğini belirten Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya ?İlk olarak Alanya´da başladı triatlon fakat il olarak en büyük potansiyel her zaman Balıkesir oldu. Her zaman milli takıma sporcu kattı ve sürekli milli takıma destek olan bir il oldu. Seneye inşallah daha büyük bir organizasyonda daha büyük katılımlarla burada olmaktan gurur ve mutluluk duyacağız.? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, bir yerel yönetici olarak bu kadar çok taraftarı ve yöneticisi olan triatlona her zaman destek vereceklerini açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli