Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor? projesi Bigadiç´te final yaptı

?Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor? projesi Bigadiç´te final yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Balıkesir´de kamu yararına hizmet eden kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü ?Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor? projesinin 8. durağı Bigadiç ilçesindeki program düzenlenen final etkinliği ile sona erdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Balıkesir´de kamu yararına hizmet eden kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü ?Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor? projesinin 8. durağı Bigadiç ilçesindeki program düzenlenen final etkinliği ile sona erdi.
Bigadiç eski pazar yerinde düzenlenen program Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve davetlilerin stantları gezmesi ile başladı. Stant görevlisi kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarından bilgiler alan protokol üyeleri daha sonra program alanına geçti.
Program açılış konuşmasını Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu yaptı. Büyükşehir yasası ile Türkiye´nin çok büyük değişim yaşadığını ifade eden Avcu, bu değişimi ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanına teşekkür etti.
Avcu´nun ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan bir konuşma yaptı. Bostan´da Bigadiç´e yapılan çalışma ve hizmetler hakkında bilgiler verdi.
Etkinlikte katılımcılara hitap eden başkan Uğur´da Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor projesinin ilk Kepsut ilçesinde başlatıldığını söyledi.
Bigadiç ilçesinin finallerini yaptıklarını söyleyen Başkan Uğur, ?Balıkesir Valiliğimiz ile yapmış olduğumu protokol ile tüm dairelerimiz, kurumları ile Büyükşehir ile birlikte Bigadiç´te 15 binin üzerinde aile ziyaret edildi. 8 binin üzerinde öğrencimize eğitim verildi. Şuanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz Sağlık İl Müdürlüğümüze verdiğimiz sağlık TIR´ı hizmete devam ediyor. Kemik ölçümü yapıyor, diyabetik kontrol yapıyor, hanımlarla ilgili kadın hastalıklarına bakıyor. Büyük Aile Protokolü ile halkımıza dokunan tüm dairelere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Final programında son olarak ise Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı.
Balıkesir ve Bigadiç halkının her şeyin en iyi ve güzeline layık olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, ? Büyük Aile Projesi gerçekten Türk toplumunu bizim geleneklerimize yakın ve bize ait bir işi birkaç kurum ve kuruluş olarak beraber yaptığımızda. İşimizi toplu yapıp bereketlendirdiğimizde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Burada bereket var. Eğitimden spora, sağlıktan kültüre her alanda Büyükşehir Belediyemizin el ele kol kola bu güzel insanlara hizmet sunumu var. Bizde Balıkesir Valiliği olarak bu koordinasyonu zevkle izliyorum. Bu birliktelikten çok güzel işler doğuyor? şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı´nın konuşması ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verdi. Final programı ardından Ahmet Edip Uğur Parkı´nın açılışı yapıldı. Burada protokol üyeleri büyükşehir belediyesi tarafından kurulan Bilim TIR´ını gezerek çocuklarla zaman geçirdiler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli