Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir bir hayaline daha kavuşuyor

Balıkesir bir hayaline daha kavuşuyor

Balıkesir Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi´nin katkılarıyla düzenlenen "5. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Balıkesir´de iş arayanlarla işverenleri buluşturacak 5. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarıyla birlikte istihdamda büyük bir gelişme sağlanması hedefleniyor.
Gala Kültür ve Yaşam Merkezinde düzenlenen fuarın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Fuarın açılış konuşmasını Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı yaptı. Balcı´nın ardından Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak da birer konuşma yaptı.
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Türkiye´nin gelmiş geçmiş en büyük istihdam teşvik programını yürürlüğe soktuklarını belirtti.
Kabak, burada yaptığı konuşmada, son teşvik programıyla hem çalışmak isteyene hem de işletmelere önemli çözümler ürettiklerini söyledi.
Programda Vali Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak fuarın işçi ve işverenler açısından önemine vurgu yaptı.
Nitelikli işçi arayan işverenlerle, iş arayan vatandaşların fuarda bir araya geleceğini kaydeden Vali Yazıcı, "İş edinmek, güzel bir iş edinmek istiyorsanız, kendinizi de o işe hazır hale getirmeniz gerekiyor. Aldığınız lise ve üniversite eğitimiyle birlikte bunun dışında ihtiyacınız varsa başka kurumlar tarafından sağlanan çeşitli takviye kursları ile yapmış olmanız gerekiyor. Herkes şunu biliyor. Ne iş yaparsınız sorusunun cevabı kesinlikle her işi yaparız değil. Günümüz itibariyle bugünkü koşullarda bir kişi ancak bir işi yapabilir. Hangi anlamda donanımı varsa kendisini o alanda öne sürüp ben bu işi yapabilirim demek durumundadır. Ben gençlerimizin bu bilinçle hareket ettiğini düşünüyorum. İstihdam fuarımız hepimize hayırlı olsun." dedi.
Çeşitli firmaların stant açtığı fuar 2 gün açık kalacak
Açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kabak, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, oda başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, işverenler ve temsilcileri ile iş arayanlar ile üniversite öğrencileri katıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli