Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Erdek´te konuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Erdek´te konuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ?demokrasi nöbeti? için Erdek´e geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ?demokrasi nöbeti? için Erdek´e geldi.
Cumhuriyet alanında konuşan Uğur, milletimizin feraseti ve cesareti ile yapılmak istenen darbeye karşı darbe yaptığını vurgulayarak, ?Darbeyi millet yaptı, millet. Siz yaptınız? dedi.
Eski yıllarda ?Örfi İdare? ilan edildiğinde, tüm özgürlüklerin kısıtlandığını, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Uğur, şunları söyledi:
?Şimdi de olağan üstü hal ilan edildi ama sokağa çıkmak değil, eve girmek yasak. Herkes meydanlarda. Darbecilerin inlerini temizleyeceğiz. Darbe yapmak isteyenler, önce Cumhurbaş-kanımız, Başkumandanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı hedef seçtiler. Ancak o küçük akıllarıyla hareket edenler, Cenab-ı Hakkın iradesi olmadan yaprağın bile kımıldamayacağını unuttular. Onu Cenab-ı Hak korudu. Bu darbeyi yapmak isteyenlerin başı Pensilvanya´da bulunan FETÖ. Ama onun arkasında başka güçler var. Onlar, ?Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülkedir´ diyorlar. Çünkü Türkiye´nin bulunduğu stratejik durum çok önemli. İşte bu batı alemi, FETÖ´nün üst aklı. Bu nedenle bu ülkenin yönetimini yerli-yabancı unsurlara bırakmamalıyız. ,

Türkiye´nin, bölgesinde büyük güç olduğunu gören Avrupa ve Amerika, ülkemizi hedef seçti. Ama başaramazlar. Çünkü hem Amerika, hem Avrupa, içinde bulundukları borç batağı nedeniyle artık diğer ülkelere jandarmalık yapamıyorlar, onları sömüremiyorlar. Şimdi, onların tayin ettiği sünni imam FETÖ tutuştu. Onu kullananlara, ?Her istediğiniz yaptım. Beni Türkiye´ye teslim etmeyin´ diyor. Senin İslam anlayışında sapıklık yatıyor.?
Uğur, ?Gezi Olayları? sırasında, yabancı ülkelerden, Türkiye´ye 100 gazetecinin geldiğini vurgularken, ?Bugün, darbe girişimi oluyor. 250 şehit veriyoruz. Yabancı ülkelerden gelen gazeteci yok. Şerefsizler, Allahsızlar, satılmışlar! Onlar, darbe gerçekleşsin diye beklediler. Türk Milleti, rezil Avrupa´ya demokrasi dersi vererek, demokratik sisteme sahip çıktı? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bu darbe girişiminin, AK Parti, CHP ve MHP´yi, demokrasiye sahip çıkma konusunda birleştirmesinin mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı