Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:

?Bazı gazeteci bozuntuları şerefsizlik yapıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin temmuz ayı ikinci olağan toplantısına Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un konuşmaları damgasını vurdu. Uğur, ?İlimiz sınırları içinde bazı gazeteci bozuntuları şerefsizlik yapıyor? dedi.
15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle meclis gündemi ertelenerek AKP, CHP, MHP ve bağımsız meclis üyeleri, darbe girişimini kınayan metne imza attılar. Parti grup başkanları, ayrıca kendi düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptılar.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Dursun Mirza, konuşmasında, kendisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur hakkında çıkan haberleri örnek göstererek, provokasyon ortamları yaratmak isteyen gazeteciler olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Durumdan vazife çıkarmak isteyen bazı gazeteciler var. Benim, Bandırma Hava Üs Komutanımız ile çekilmiş bir fotoğrafımı koyarak, buna imalı yorumlar yapanlar var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, tutuklanan komutanlarla çekilmiş fotoğraflarını koyarak bundan yararlanmak isteyenler var. Bu faydacı ve fırsatçılara da fırsat vermememiz gerekiyor. Dolayısıyla, sağa-sola tacizde bulunulmasını engellemek, provokasyon ortamları yaratmamak ve taşkınlıklara izin vermemek gerekiyor.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, meclis oturumunun sonunda yaptığı konuşmada, Mirza´ya destek verdi. Bu konudaki bazı gazete haberlerine değinen Mirza, iki yılı aşkın süredir görevde bulunan belediye başkanları için bu çeşit fotoğrafların doğal olduğuna, bu süre içinde tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim içinde bulunduklarına işaret ederken, şöyle konuştu:
?Sayın Dursun Mirza´nın da ifade ettiği gibi, bir kişi, gazeteye, Mirza´nın, üs komutanıyla fotoğrafını koyarak, ?Bak, darbecilerle resmi var´ demiş. Bazı gazeteci bozuntuları bunu hep yapıyor. Kendilerini gazeteci zannediyorlar. Bir belediye başkanının, iki yılı aşkın görev süresi içinde, törenlerde, toplantılarda, ya da kendisine gerçekleşen ziyaretler sırasında elbette ki böyle fotoğrafları mutlaka olacak. Onları kullanarak, ?İşte bak, bunlar, onlarla birlikte hareket ediyor´ gibi yapılan yayınlara milletimiz de itibar etmiyor. Bu kişiler, kendi kendilerini tatmin ediyorlar. Ulusal basında böyle bir yayın yok ama maalesef yerelde, bazı gazeteci bozuntuları bu şerefsizliği yapıyorlar ama bunlara milletimiz de, vatandaşlarımız da itibar etmiyor.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false