Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Erdek Belediyesi´ne geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Erdek Belediyesi´ne geldi

?Sınırsız talep, sınırlı bütçemiz var?

Balıkesir Büyükşehir Belediye(BBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Kurban Bayramı öncesinde, arife günü Erdek Belediyesi´ni ziyaret ederek başkanlığa seçilen Burhan Karışık´ı kutladı.

Ziyaret sırasında Başkan Karışık, Erdek olarak Büyükşehir´den beklentilerini anlattı.

Erdek´in, 7 yıldan beri Büyükşehir´den hiçbir hizmet alamadığını, buna karşılık Edremit başta olmak üzere körfez bölgelerine hizmet götürüldüğünü belirten Karışık, ?Aradaki bu 7 yıllık farkı kapatmanız için bundan sonra Edremit´e 1 verecekseniz, Erdek´e ise 3 vermelisiniz? dedi.

Karışık, Erdek´in en önemli beklentilerinin başında ?Çevre Yolu?nun geldiğine dikkati çekerek, bunun bir an önce tamamlanmasını isterken, ?Yine ?Kastri´ bölgemizin 40 yıldır çözümlenemeyen imar sorununu artık çözüme kavuşmalıdır. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin desteğine ihtiyacımız var. Kastri´de 18 çalışması bitmek üzere. Sonra buradaki imar planları askıya çıkacak. Bu planların, Büyükşehir Belediye Meclisi´nde onaylanması gerekir? diye konuştu.

Erdek Belediyesi´nin BASKİ´den katı atık bedeli alacaklarının ödenmesini isteyen Karışık, şunları aktardı:

?Erdek Belediyesi olarak otopark işletme hakkını istiyoruz. Çöp kamyonu ve sahilde kullanılmak üzere portatif çöp kutusu ihtiyacımız var. Parklar bölgelerimizde 60 adet aydınlanma direğimizin yenilenmesi gerekiyor. Aşağı Yapıcı Mahallemizin imar planları onay bekliyor. Ayrıca Kapıdağ´ın da imar planı yapılmalı. Çünkü kırsal mahallelerimizde yapılan kaçak yapılardan bıktık. Ceza kesiyoruz, vatandaşın umurunda değil. ?Nasıl olsa imar affı çıkar´ diyor. Zaten kaçak yapıları da yıkamıyoruz. Çünkü yıkmak için aracımız bile yok. Damperli araç ve kepçeye ihtiyacımız var. 6 dönemden beri Erdek´in geçmişini iyi bilen bir kişiyim. Önümüzdeki üç yılın, Erdek´in lehine gelişmesini istiyoruz.?

YÜCEL YILMAZ: ?SINIRSIZ TALEP, SINIRLI BÜTÇEMİZ VAR?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tüm ilçelerden gelen sınırsız taleplere karşı belediyenin sınırlı bütçesi olduğunun altını çizerek, ?Bu nedenle bütçemizi doğru kullanmak zorundayız? dedi.

Balıkesir´in tüm ilçelerinin su kullanımını ?tek ücret? olarak belirlemek istediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

?Çöpün, suyun siyaseti olmaz. Bandırma ve Erdek´e ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bandırmaya yapacağımız yatırımlar 26 milyon Euro, Erdek´e ise 18 milyon Euro´yu bulacak. Halen Erdek´i önümüzdeki 50 yıl için rahatlatacak olan kanalizasyon, arıtma ve atık su şebekesini yeniliyoruz. Erdek, yaptırdığımız tüm anketlerde, bilinirlik ve marka olarak ilk sırada çıkıyor. Doğalgaz başta olmak üzere Erdek´e, gecikmiş büyük yatırımları getirmeye çalışıyoruz.?

Erdek Belediye Başkanlığı görevinde son aylarda yaşanan belirsizliğin de ilçeye hizmet konusunda belirsizlikleri beraberinde getirdiğine dikkati çeken Yılmaz, ?Bu belirsizlikten biz de memnun değildik. Artık Erdek´i artıya getirmek için elimizden geleni yapacağız? dedi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı