Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz:

?Ayvalık ve Erdek, Türkiye düzeyinde en çok bilinen iki ilçemiz?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma´da gazetecilerle buluştu.

?Güney Marmara Basın Toplantısı? ismi altında gerçekleşen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi´nin daire müdürleri, Yılmaz´ın danışmanlarından M. Cemal Öztaylan, Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt da hazır bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, basın toplantısının ilk bölümünde, Güney Marmara Bölgesi olarak bilinen Bandırma, Gönen, Erdek ve Manyas´ta, 2019 ve 2020 yıllarında yaptıkları yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Balıkesir´i, hiçbir ilçe ayırımı yapmadan, Bandırma´sıyla, Erdek´iyle çok sevdiğini vurgulayan Yılmaz, Büyükşehir´i bir ?medeniyet projesi? olarak nitelendirerek, ?Ülkemizde hiçbir kent, Büyükşehir olduktan sonra geriye gitmemiş, hep gelişmiştir? dedi.

Ülkemizde 1994 ve 2004´te Büyükşehir yapılan kentlerden sonra Balıkesir´in de 2014 yılında, 16 ille birlikte Büyükşehir statüsüne geçtiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

?Büyükşehir´i yönetmek için zihinsel dönüşüm gerekir. Bazı ilçeler, Büyükşehir olduktan sonra gelirlerini kaybettiklerini, gelirlerinin Büyükşehir´e gittiğini öne sürüyorlar. Ama gelirlerinden çok giderlerini de aldığımız unutulmasın. Büyükşehir olduktan sonra il düzeyinde yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. İnsanların yaşamlarına pozitif anlamda dokunacak projeleri yaşama geçirmek için çaba harcıyoruz. Tabii ki bütçemiz sınırlı. Belediyemize yüzlerce, binlerce talep geliyor. Ancak bütçemiz, en çok 5-10 projeyi yaşama geçirmeye yetiyor. Bu projeler için siyaseten veya vicdanen tercih yapmak zorunda kalıyoruz. Bütçemizin yetersizliği nedeniyle 2014-2019 yılları arasında tasarrufa gitmek zorunda kaldık.?

Göreve başladığı günlerde, Balıkesir´deki 20 ilçenin belediye başkanları ile ayrı ayrı toplanarak çözüm bekleyen sorunlarını görüştüklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

?Tabii ki Bandırma, Balıkesir´in en büyük ilçesidir. Buna paralel şekilde, yatırımlardan da en büyük payı almalıdır. İlimizde çok önemli ilçeler var. ?Ülkemizin en meşhur ilçeleri´ konumunda yapılan bir ankette Ayvalık ve Erdek ilçeleri ilk iki sırayı alıyor. Yine Bandırma tarihi özellikleri, Manyas ise kuş Cenneti ve peyniri ile öne çıkıyor. Balıkesir için hizmetimizi, tüm belediye başkanları ile elbirliği içinde sürdürmeliyiz. Balıkesir için seçim dönemi dışında siyaset yapmanın lüks olduğuna inanıyorum.?

Balıkesir´de, Covid-19 salgınını çok iyi yönettiklerini öne süren Yılmaz, ?Yaz ayları dahil nüfusu zaman zaman 3 milyonu aşan ilimizde, Covid´in en yoğun olduğu dönemlerde bile vaka sayısı 50-70 arasında değişti? diye konuştu.

BANDIRMA´DA GELECEKTE DENİZE GİRİLEBİLECEK

Bandırma´nın altyapısının tümünü tamamlamak için yatırımlarının sürdüğünü belirten Yılmaz, şu bilgiyi verdi:

?Bandırma´nın altyapısına büyük önem veriyoruz. Bandırma´nın Livatya bölgesinde denize girilmesini sağlayacağız. 2024 yılında, Bandırma´nın her alanda değiştiğini hissedeceksiniz. Bandırma için dertleniyoruz, iş yapıyoruz. Bandırma, gelişmeye ve yaşam kalitesini yükseltmeye açık bir ilçe. Erdek´le her ne kadar aramızda uyumsuzluk olduğu öne sürülse ve bu ilçenin belediye başkanı olmasa da, orada da güzel işler yapıyoruz. Manyas ve Gönen ilçelerinin yol ve köprülerini tamamlayacağız. Kısacası, Balıkesir´in her alanda gelişmesi için bir devlet adamı gibi herkese eşit muamele, herkese eşit uzaklıkta hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda medyamız dahil herkesten destek bekliyoruz.?

ÇEVRECİ BİR YAPIYA SAHİBİM

Çevreci bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, hayvanları da çok sevdiğini belirten Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

?Çevreye, doğaya zararı olabilecek hiçbir fabrikaya, tesise izin vermeyiz. Basınımız, çevreye zararlı Vandal yapıda fabrika varsa yazsın, üzerine birlikte gidelim. Tabii ki, çevreye ve doğaya duyarlı, katma değer ve istihdam yaratacak fabrikalara da kucak açmayı sürdüreceğiz.?

Muhalefet ve basından memnun olduklarına işaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, son günlerde, Spor Bakanlığı´ndan, Balıkesir´e 175 milyon liralık destek aldıklarını açıkladı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, daha sonra adalara hareket etti.

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli