Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yeni hizmet binası için düzenlenen ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması?nda dereceye giren projeleri hazırlayan ekipler ödüllendirildi.

 99 projenin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verirken, birinci olan ekibe ödülünü Vali Ersin Yazıcı sundu.
Törende yaptığı konuşmasında Balıkesir´i bir bütün olarak yeniden planladıklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Yeni binamız bir belediye hizmet binasının ötesinde yeni bir yaşam merkezi olarak kentimizin geleceğin de iz bırakacaktır? dedi. Uğur ayrıca Türkiye ve Dünya´nın ilk mimarlık temalı parkının Bandırma´ya kurulması için proje yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.

/resimler/2016-10/11/0024125201559.jpg
Yarışmaya katılan 99 projenin jüri tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini söyleyen Uğur, şöyle konuştu: ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için, mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hâkim bir konum seçilmiştir. Bizler bu gelecek perspektifine kentimizi hızla hazırlamalıyız. Aksi takdirde yakın tarihimizde görüldüğü gibi sanayileşen kentlerin, kontrolsüz gelişen kentlerinden biri olmayı kesinlikle istemiyoruz. Bu sebeple Balıkesir şehir planlarını bu vizyona uygun bir şekilde üretmekteyiz. Bu doğrultuda Balıkesir revizyon kent planları inşallah yakın bir zamanda halkın görüşüne sunulacaktır? dedi.
Uğur, yeni hizmet binasının gelişme alanı olarak tarif edilen Yeni Karesi Bölgesi´nde inşa edileceğini kaydetti.
Konuşmasında yeni bir proje yarışmasının duyurusunu da yapan Başkan Uğur, Bandırma ilçesine Dünya ve Türkiye´nin ilk mimarlık temalı parkını yapmak istediklerini belirtti.
Uğur´un konuşmasını tamamlamasından sonra geçilen ödül dağıtımında, 1. olan ekibin temsilcisi Barış Demir ve ekip arkadaşları Sıddık Güvendi ile Burak Pelenk´in ödüllerini Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı verdi. Toplam 370 bin liralık ödülün dağıtıldığı törenin ardından dereceye girenler, juri üyeleri ve protokol hatıra fotoğrafı çektirerek projelerin sergilendiği stantları gezdiler. Tören ardından Kolokyum düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli