Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Ligi Marmara İlçesi ayağı bitti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Ligi Marmara İlçesi ayağı bitti.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza 2016 yılı değerlendirmesi yaparak, önümüzdeki yıl hayat geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

 Pazaryeri, Cinçukuru, Eski Tekel binaları konusunda yaşanan süreci ve bazı yayın organlarında çıkan ?Yalan? haberleri gazeteci Tufan Dalgıç´a anlattı.

Büyükşehir Meclisi´nde CHP´nin zam istediğine yönelik çıkan haberlere tepki gösteren Mirza?2017 tarifelerinin görüşülmesi konusunda tam tersi yansıdı.2017 tarifeleri geldiğinde biz grupta görüştük. Bir kısım yerlere zamların yapıldığını gördük. İmar konusunda fahiş zamların olduğunu gördük. AKP sözcüsü zam yapmıyoruz dedi. İmar değişiklilerinin onay ücreti var. Şerafettin Engüdar, bu konuyu örneklerle açıkladı. Bizde bunun aşağı çekilmesini istedik. Sözcüleri Birol bey ?müttehitler rant elde ediyor´ dedi. Bizde oylamaya geçildiğinde çekimser oy verdik. Ertesi gün gazete de zam istedik. Diye haber çıktı. Biz zammın geri çekilmesini istedik. Bu imar değişikliği planın onaylanması parası. Zam isteme söz konusu değil. Çekimser oy verdik. Tam tersi fiyatın düşürülmesini istedik. Bu gazetecik değil, insanlık değil yalan haberle nereye varılar bilemiyorum. Ayrıca birçok kaleme zam yapıldı. ?dedi. Son günlerde gündeme gelen Cinçukuru ile ilgili konuşan Başkan Mirza ?Cinçukuru bizim için çok önemli 4 projeden 1 tanesi. Kent içindeki en önemli projelerden biri, kentin nefes aldığı bir alan olacak altı otopark olarak kullanılmaya devam edecek. Altı tamamen otopark olacak, tam yarısı spor ve çocuk oyun alanı. Eksiğimiz olan 1000 kişilik çok amaçlı bir kültür merkezi yer alacak. Kot farkından yararlanarak kafe ve dükkan olacak. Biz burayı cebimizden para çıkmadan yaptırmak için yatırımcıya 3.5 dönüm gibi bir yer ayırıyoruz. Yatırımcı otel, hastane yapabilir. Yasal süreç içinde ihaleye çıkartarak yatırımcılara sunacağız. Bunun çok prosedürü var projemiz hazır ancak, Elektrik santrali ,Pertev Nihal tescilli alan bunun için izin almak gerekiyor. Anıtlar kurulu ile görüşme sürecimiz var bir handikabımız var. Daha önce Bursa´ya bağlıydık, şimdi Balıkesir´de de var. Hangisi bakacak belli değil. Bu projemizi geciktirebilir tek sorunumuz bu. Yatırımcı konusunda kaygımız yok. ?şeklinde konuştu.
TEKEL BİNALARI BÜYÜKŞE-HİRDE ÇÖZÜLECEK
Bandırma Belediyesinin mülkiyetinde olan Tekel binalarına da değinen Mirza ?Her iki Tekel de bir şey yapamadığımıza göre değişiklik istiyoruz. Oraları Belediye Kongre Merkezi olarak değiştirmiştik. Biz oraları ticaret merkezine dönüştürmek istiyoruz içinde kongre salonu da olmak koşuluyla. Bu değişiklik ancak Büyükşehir Meclisinde olabiliyor. Edip Uğurla görüştüğümüz de yaparız dedi ama olumlu adım henüz yok. Büyükşehir olmasaydık tek başımıza bunu yapardık. Tekel Binalarını sonuca bağlamış olacaktık. İstediğimiz projeler hayata geçmiş olacaktı. İDO ile çok insan geliyor ancak Bandırma´da kalmaları, zaman geçirmelerini istiyoruz.?dedi.
Pazaryeri hakkında yapılan eleştirilerin amacının tesisin etkisini küçültmek olduğunu savunan Mirza ? Yeni yapılan yerin eksiklikleri olmaz mı tabii ki olur. Yerleşimde düzende eksikler olabilir. Ben defalarca gezdim vatandaşlar ve esnaf takdir ediyor. Biz bunun takdir edilmesini bekliyoruz. Açılışta Alp Bostancı da Sema Kırcı´da vardı. Bostancı´nın eleştirileri dişe dokunur değil. Akan yerler tamamlanıyor. Çokta değil bir iki nokta. Isıtmaya da bir çözüm düşünüyoruz. Bazı yerlerin kapatılmasını ve yazında açılmasını istiyoruz. Bunlar yaşanarak görülen eksiklikler. Bu eksiklikleri zaten önceden tespit ettik. Tuhafiyeciler askı için yer istedi yaptırdık, ilave ışıklandırmalar yaptık. Esnafımız kimlik kartı olacak iş elbisesi giyecek. Bizim kira verdiğimiz yeri bir başkasına kiraya veremez. Pazarcılığı bırakmışsa o yeri de bırakacak devir hakkı da verdik.40 bin liraya devir edenler var biz pazarcımıza değer yarattık bunu yönetimimiz sağladı.?dedi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli