Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde toplu sözleşme sevinci

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde toplu sözleşme sevinci

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile BASKİ´de çalışan 732 kadrolu işçinin maaşları ve sosyal haklarını düzenleyen toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile BASKİ´de çalışan 732 kadrolu işçinin maaşları ve sosyal haklarını düzenleyen toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinden 386, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinden 346 işçi ve personelin yararlanacağı toplu iş sözleşmesi, 15 Mart Cuma günü Hak-iş Konfederasyonu ve Hizmet-iş Sendikası ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü arasında imzalandı.
15 Mart 2019´dan 14 Haziran 2021´e kadar geçerli olacak olan sözleşmeyle ilgili bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yılmaz ?İlk sözleşme gereğince tüm işçilerimizin günlük ücretlerine ilk törende seyyanen iyileştirme yapılmış olup % 7´lik bir artış getirmiştir. Bunun dışında sosyal haklarında % 10´luk bir artış sağlanmıştır. Kurban Bayramı ikramiyesine de bir günlük yevmiye ilave edilmiştir. En düşük yevmiye 124 liradan 141 liraya çıkarılmıştır. En düşük işçi maaşı 4 bin 114 liradan 4 bin 569 liraya çıkmıştır. Aylık net zam oranımız 455 liradır? dedi.
Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katılan AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Adayı Yücel Yılmaz ise şöyle konuştu: ?Balıkesir, çalışanları çok seviyor, belediyelerini seviyor. Belediye başkanlarını sevmek istiyor. Bu anlamda son dönemlerde çok fazla belediye başkanı değişikliği de ciddi manada şehrin ilerlemesine, gelişmesine, bilgi birikimine engel oluyor. Çünkü herkes kendi kadrosunu kurmak istiyor. Herkes bir şekilde daha işlevsel çalışacağını düşünerek bir süreç başlatıyor. Edindiğimiz bilgilere göre arkadaşlarımızın bir mağduriyeti var. Bu mağduriyeti gidermeyle ilgili en kısa süre içerisinde gerekli sendikalaşma sürecini tamamlayıp maaşlarda iyileştirme yapacağımızın sözünü ben bir belediye başkanı ve adayı olarak veriyorum. Kararnameyle gelen arkadaşlarımızın da yaşam standartlarını günümüzün, çağımızın gereklerine en kısa sürede ulaştıracağız. Balıkesir olarak çok çalışmamız lazım. Balıkesir´de halkımıza ?ya bu adamlar niye bu kadar maaş alıyor´ dedirmememiz lazım. Toplu iş sözleşmesi hem BASKİ çalışanlarımıza hem Büyükşehir çalışanlarımıza uğurlu olsun.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı