Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Büyükşehir Meclisi toplandı

Balıkesir Büyükşehir Meclisi toplandı

Erdek´e yeni kanalizasyon sistemi yapılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin şubat ayının ilk toplantısı yapıldı. Toplantı, Meclis Birinci Başkan Vekili Ramazan Bahçavan´ın başkanlığında gerçekleşti.
GESTAŞ, İSKELE KULLANIM ÜCRETİ ÖDEMEYECEK
Erdek´ten hareket ederek Avşa, Marmara ve Ekinlik iskelelerine sefer yapan Çanakkale Deniz Ulaşım Özel İdare Şirketi´ne ait GESTAŞ gemilerinden liman kullanım ücreti alınmaması konusu görüşüldü. Bu araçlardan liman ücreti alınmaması oy çokluğuyla kabul edildi. Bu arada GESTAŞ araçlarından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait araçlar ve personelden ücret alınmaması da karar altına alındı.
ERDEK´E KANALİZASYON VE ATIKSU ARITMA TESİSİ
Mecliste, Erdek Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı işi için BASKİ tarafından İller Bankası A.Ş.´den kullanılacak kredi konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Tesisin yapılması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi. 

Buna göre, 86 milyon liraya mal olması beklenen kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi, iki aşamalı yapılacak. Birinci aşamada, 1,5 kilometrelik derin deşarj bölümü, ikinci aşamada ise atıksu arıtma tesisi inşa edilecek. Böylece, Erdek´e 1970´li yıllarda yapılan kanalizasyon şebekesi yenilenmiş olacak.
ONUR ÇON´A YENİ GÖREVLER
Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nden istifa ederek, CHP Bandırma İlçe Başkanı olan Dr. Selim Panç´ın yerine Çevre ve Sağlık Komisyonu ve Bandırma İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeliğine CHP´den Onur Çon seçildi.
BALIKESİRSPOR BAŞKANI KÜRSÜDE
Toplantı başlamadan önce Balıkesirspor Kulübü Başkanı Kadir Dağlı´ya söz verildi. Kürsüye gelen Dağlı, 17 Şubat 2020´de, ?Avlu?da düzenleyecekleri forma gecesi için belediye başkanlarından destek istedi.
Toplantıya mazereti nedeniyle katılamayanlar arasında Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da yer aldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli