Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Büyükşehir´den arıcılığa teşvik

Balıkesir Büyükşehir´den arıcılığa teşvik

Balıkesir´de arıcılık, Büyükşehir Belediyesi´nin destek ve teşvikleriyle yaygınlaşıyor.

Balıkesir´de arıcılık, Büyükşehir Belediyesi´nin destek ve teşvikleriyle yaygınlaşıyor.
Kırsalda kalkınmayı sağlamak üzere her türlü tarımsal üretimi destekleme hedefiyle yola çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerine özel önem veriyor. 2 bin 480 ton bal üretimi ile Türkiye´de 7. sırada, kovan sayısı olarak ise 170 bin kovan ile 10. sırada yer alan Balıkesir Balını marka haline getirebilmek için arıcılara destekte bulunuyor.
Bu kapsamda % 75´i Büyükşehir Belediyesi, % 25´i de Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılanarak 8 ilçeden 210 üreticiye, 2 bin 100 adet ahşap kovan desteğinde bulunuldu.
Kabakdere Mahallesi´nde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisleri´nde düzenlenen dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, hedeflerinin arı yetiştiricilerini teşvik ederek Balıkesir´i arıcılık ve arı ürünleri konusunda bir marka haline getirmek olduğunu açıkladı.
Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir balının markalaşması için Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa güzel projeler ürettiklerini bildirdi.
Son konuşmayı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise ?Sizlerden ricamız Balıkesir´i, Türkiye´de arı ürünleri ve bal denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri yapmanız. 2021 yılında arıcılara 500 bin lira bütçe ayırıyoruz. Desteğimiz her geçen yıl sizlerin çabalarınıza bağlı olarak artacak. Şehrimizi, arı ürünleri konusunda marka haline getireceğiz ve bu sektörde Balıkesir ürünleri kaliteli ve güvenilir olarak bilinecek. Bu konuda yapılması gereken her şeyi yapacak gücümüz var.? dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false