Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Çamlık Tepesi´ne Atatürk Heykeli dikilecek

Balıkesir Çamlık Tepesi´ne Atatürk Heykeli dikilecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir´e yakışan Atatürk heykelini Çamlık Tepesi´ne kazandıracaklarını söyledi.

Çamlık Tepesi´nde bulunan ve 1980´den sonra yapılan yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin yerine, eskisinin 2 katı büyüklüğünde ve Balıkesir´in her yerinden görülebilecek yükseklikte Atatürk heykeli dikilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlık Projesi kapsamında; Çamlık´ta bulunan Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Anıtı´nın kaldırılması ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden asılsız bir takım bilgiler ve açıklamaların paylaşıldığından yakınan Kafaoğlu, 1980´den sonra yapılan ve yıprandığı gözlenen Atatürk anıtının yerine, bronzdan, mermer kaideli, kaide yüksekliği 5,75 metre, heykel yüksekliği 4,25 metre olan ve eskisinin 2 katı yüksekliğinde bir Atatürk anıtının kısa süre içinde Çamlık Tepesi´ne dikileceğini açıkladı.
Yeni heykelin yerine montajının tamamlanması sonrasında toplam yüksekliği 10 metre olacak Atatürk heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli