Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Coğrafi İşaretli ve Yöresel Ürünleriyle YÖREX´te

Balıkesir Coğrafi İşaretli ve Yöresel Ürünleriyle YÖREX´te

Balıkesir, Coğrafi İşaretli ve Yöresel Ürünleriyle YÖREX Fuarı´nda yerini aldı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB desteğiyle 9. kez ziyaretçilere kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Balıkesir yöresel ürünleri ile 24-28 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi´nde gerçekleşiyor.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ve koordinasyonu ile hazırlanan Balıkesir standı, başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere yöresel ürünler ile yapılan tanıtımla YÖREX´te adından söz ettiriyor.
GMKA tarafından kiralanan alanda dizayn ve uygulaması yaptırılan stantta Balıkesir kültürüne özgü başta ?Coğrafi İşaret? almış ürünler olmak üzere yöresel ürünler tanıtılıyor.
Yöresel ürünlerin sergilendiği, tadım fırsatı sunulduğu stantta, ziyaretçilere GMKA ile Oda ve Borsa temsilcileri Balıkesir´in yöresel ürünleri hakkında bilgi veriyor.
Balıkesir, fuarda yöresel ürünleriyle dikkat çekiyor
Balıkesir´in zengin yöresel ürün varlığı; Ayvalık ve Edremit Zeytinyağı, Balıkesir höşmerim tatlısı, Balıkesir kuzu eti, Balıkesir kolonyası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Manyas kelle peyniri, Gönen iğne oyası ve pirinci, Kapıdağ mor soğanı, Yağcıbedir halısı, Susurluk ayranı ve Susurluk tostundan oluşan başta coğrafi işaret tescili olan ürünleriyle öne çıkıyor.
Odaların ve Borsaların tadım sunumlarının yanı sıra tedarikçilerin ürünleri hakkında bilgi verilirken, satın almak isteyen ziyaretçilere firmaların iletişim bilgileri veriliyor. Geçtiğimiz yıl 161 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Balıkesir´in zengin ürün yelpazesi tanıtılırken ayrıca ürünlerin marka değerleri ile pazar paylarının artırılması hedefleniyor.
Her yıl ?Sizin oraların nesi meşhur?? sloganıyla düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı´nda Balıkesir standı fuarın son günü olan 28 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Haber Berkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli