Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Demokrasiye sahip çıktı

Balıkesir Demokrasiye sahip çıktı

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye´de gerçekleşen demokrasi yürüyüşü Balıkesir´de de 7´den 70´e on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye´de gerçekleşen demokrasi yürüyüşü Balıkesir´de de 7´den 70´e on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Balıkesir´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 21.30´da Alihikmetpaşa Meydanı´nda mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Dölek, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ile binlerce Balıkesirli katıldı.
Milli İrade Meydanı´nda biten yürüyüşün ardından Valilik Binasında 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı. Protokolün tören alanındaki yerini almasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın İstanbul konuşmasının dinlenmesinin ardından Kur´an´ı Kerim okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, yaptıkları konuşmada, FETÖ´cü hainleri lanetlerken, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.
Vali Yazıcı konuşmasının ardından 15 Temmuz´da Ankara Gölbaşı´ndaki Polis Özel Harekat Merkezi´ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak´ın eşi Aynur ile annesi Şeküre ve babası Hayati Solak´ı kürsüye davet etti. Vali Yazıcı, şehit anne ve babasının elini öperken, vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.
Erdoğan´ın konuşması sonrası Balıkesirlilere seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye´nin üzerindeki kara bulutların gittiğini belirterek, "15 Temmuz 2016 günü ülkemizin üzerine kara bulut gibi çöken gecenin birinci yıl yönümü için bir aradayız. Allah´a şükürler olsun ki o kara bulutlar bugün bembeyaz oldu. Allah bir daha böyle bir belayı bizlere ülkemize yaşatmasın.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli