Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir EMITT´le dünya´ya açıldı

Balıkesir EMITT´le dünya´ya açıldı

Doğu Akdeniz ve Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) geride kalırken Balıkesir ve ilçelerinin stantları büyük ilgi gördü.

Doğu Akdeniz ve Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) geride kalırken Balıkesir ve ilçelerinin stantları büyük ilgi gördü.
Balıkesir Valiliği ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) işbirliği ile yürütülen faaliyetler ile çok başarılı bir tanıtım organizasyon gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanını Nabi Avcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 21. EMİTT fuarı ziyaretçilerini ağırladı.
Türkiye´nin dört bir yanından ve dünyadan turizmcileri buluşturan, dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında gösterilen EMITT´te Balıkesir standında Balıkesir´in tarihi, kültürü ve yöresel zenginlikleri başarılı bir şekilde tanıtıldı.
Sektör temsilcilerine, seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere bütün konuklara Kazdağları, Ege´nin masmavi suları, termal kaynakları, mavi bayraklı plajları, tarihi Antandros kentinden Roma´ya gidip İtalya´yı kuran Aeneas´a, dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağlarına kadar zenginlikler anlatıldı. Balıkesir´in meşhur höşmerim tatlısının da ikram edildiği stantta yine Balıkesir´in meşhur kolonyası da ziyaretçilere ikram edildi.
Özellikle; Arabistan, Hindistan, Hollanda ve Pakistan´dan gelen sektör temsilcileri ile birebir temaslarda bulunuldu.
Fuar hakkında konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ?Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Balıkesir ilimizdeki turizm değerlerini tanıtmak için burada bulunduk. Balıkesir´e kazandırılacak her değer, her katkı Balıkesir´in daha da gelişmesine, insanların refah seviyelerinin daha da yükselmesine vesile olacak. Dolayısı ile Balıkesir´de yaşayan herkesin kente sahip çıkması ve kentin tanıtımında rol alması gerekiyor. İlimizin tüm zenginliklerini bu tür fuarlarda tanıtmak ve marka değerini artırmak istiyoruz. Balıkesir doğal güzellikleri, yöresel zenginlikleri ve tarihi geçmişi ile önemli bir kent. Balıkesir´in marka ürünlerinin pazar payını artırmak istedik. Bunun için tanıtımlarımızı yaptık. Burada amacımız Balıkesir´in zengin kültürünü, doğal güzelliklerini ve marka ürünlerini tüm dünyaya etkin bir şekilde tanıtmak oldu? diye konuştu.
Dünya turizm sektörü liderlerinin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda bir araya geldiği EMITT´e, fuar boyunca 46.670 ziyaretçi katıldı. Bu yıl 70 bin metrekarelik 12 salonda, 5000 kurum ve kuruluşun yer aldığı fuarda 80 ülke tanıtıldı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli