Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir esnafından Barış Pınarı Harekatı´na destek

Balıkesir Esnaf Teşkilatı 85 oda başkanının katılımıyla gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Barış Pınarı Harekatına destek olmak için bağışta bulunacağı açıklandı.

Balıkesir Esnaf Teşkilatı 85 oda başkanının katılımıyla gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Barış Pınarı Harekatına destek olmak için bağışta bulunacağı açıklandı.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı sona erdi. Esnaf ve sanatkarın sorunlarının belirlendiği BESOB Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı ve sonuç bildirgesindeki sorunların çözümü için çizilen yol haritasının yanında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye topraklarında Fırat´ın doğusundaki terör yapılanmalarını temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı´na destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´na bağış yapma kararı aldı.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem, esnafın sorunları ile ilgili olarak ise toplantıda alınan kararları şöyle özetledi: ?AVM ve Zincir Marketlerin yaptıkları haksız rekabetler, sigorta primlerinin yüksekliği ve prim gün sayılarının farklılığı, motorin ve benzindeki zam oranları, çırak sayısındaki yetersizlik, kâr oranlarının çok düşük olması gibi birçok başlık sayılabilir. Zincir marketler adım başı yan yana her sokağa açılarak artık sayıları 36 binin üzerine çıktı. Satmadıkları hiçbir ürün yok. Tırnak makasından beyaz eşyaya, kıyafetten kırtasiyeye, sebzeden araba lastiğine kadar onlarca esnafın işini tek bir mağaza üzerinden yapıyorlar. Üstelik tek bir merkezden açıldıkları için tek bir vergi dairesine kayıtlılar. Yani merkezleri dışındaki tüm illerde şehre yalnızca çöplerini bırakıyorlar. Kuralsız açılışlara artık bir son verilmeli. Zincirlerin açıldığı her bölgede esnafımız kendini geçindiremeyecek duruma düşüyor. Esnafın azalması geleneksel yapıyı da bozar. Bu nedenle bu gidişata artık dur denmelidir.?
Yereldeki sorunların çözümü için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı olarak bir Esnaf Masası kurulması yönünde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdem, ?Yakın zamanda Esnaf Daire Başkanlığı ya da Esnaf Müdürlüğü birimini tüm ilçelerimizi kapsayan bir şekilde hizmete sokacağız.? diye konuştu.
Erdem´in konuşmasının ardından soru cevap kısmında oda başkanlarının sorun, beklentileri ve çözümleri hakkındaki düşünceleri paylaşıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı