Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: BASINI ŞİDDETLE SUSTURAMAZSINIZ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: BASINI ŞİDDETLE SUSTURAMAZSINIZ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir´de yayın yapan bir gazete sahibine yönelik saldırıyı lanetledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir´de yayın yapan bir gazete sahibine yönelik saldırıyı lanetledi. Basının şiddetle susturulamayacağının bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, "Meseleler şiddetle değil, hukuk yoluyla çözülmeli" mesajını verdi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir´de günlük olarak yayınlanan Postam gazetesi kurucusu Murat Akkaya´ya yönelik darp olayını "eşkiyalık" olarak niteleyerek kınadı.
Basının ve gazetecilerin bu tür yöntemlerle susturulmaya çalışanların geçmişte olduğu gibi bugünde büyük yanılgı içerisinde bulunduklarını söyledi.
Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin düşündürücü olduğuna işaret eden Demir, "Şehrimizde yaşadığımız bu son olay sadece bir meslektaşımıza değil, tüm basına ve gazetecilere yapılan çirkin bir saldırıdır." değerlendirmesinde bulundu.
MESELELER ŞİDDETLE DEĞİL, HUKUKLA ÇÖZÜLMELİ
"Hiçbir kişi ve topluluk, gazetecinin yaptığı haberi, yazdığı yorumu beğenmek zorunda değil" ifadesini kullanan Demir, şunları kaydetti:
"Ancak eleştirinin olmadığı yerde doğruların da bulunamayacağı gerçeğini gözardı etmemek gerekiyor.
Dolayısıyla, gazetecinin yaptığı haber, köşe yazarının görüşleri hakaret, tehdit veya suç unsuru içeriyorsa bunun karşılığı başvurulacak yöntem tehdit ve şiddet değil, hukuktur.
Gazete yayınladığı ve gazeteciler ise yaptıkları haberden yasalar önünde sorumludur. Kişisel suçlama varsa, yargı yolu açıktır. Haber veya yorumda eksik bilgilendirme, yönlendirme varsa, muhatabının yasal tekzip hakkı vardır, tüm bunların ötesinde cevap verme hakkı bulunmaktadır.
BU GAZETECİLERE YÖNELİK SON ŞİDDET OLSUN!
Dünyadaki her medeni kişi veya kurumun dikkate alması gereken bu yöntem yerine kaba kuvvete, şiddete başvurmanın günümüzdeki karşılığı eşkiyalıktır. Medeni toplumlarda ise eşkiyalara yer yoktur."
Postam Gazetesi kurucusu Murat Akkaya´ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Demir, saldırganları kısa sürede belirleyerek adalete teslim eden Balıkesir Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Bu olayın, gazetecilere yönelik son saldırı olması dileğinde bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli