Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir, genç ormanlarla daha sağlıklı

Balıkesir, genç ormanlarla daha sağlıklı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ?Genç Meşcereler Bakım Seferberliği Eylem Planı? kapsamında genç ormanların sağlık ve kalitesini artırmada büyük başarı elde etti.

Bu minvalde Balıkesir´de 298 bin 582 dekar alanda yapılacak çalışmalar genişletilerek, 320 bin 116 dekara ulaştı. Böylece % 107´lik bir gerçekleşme sağlandı.
Orman teşkilatı tarafından gerçekleştirilen genç meşcereler çalışmalarıyla ormanlarımız biyotik ve abiyotik zararlılara karşı dirençli hale getiriliyor. Ormanlardaki yanıcı madde miktarının azaltılması sayesinde olası çıkacak orman yangınlarına daha kolay müdahale edilerek, yangının kısa sürede söndürülmesi sağlanacak.
Balıkesir ormanlarının daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Çalışmalarımızın ana vazifesi ormanı dış etkilere karşı dayanıklı hale getirmek. Bu sayede kaliteli ürün elde edilerek, daha genç ideal orman formu oluşacak? dedi.
Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu çalışmaların milli ekonomiye doğrudan katkısı olduğunu vurgulayarak ?Yürüttüğümüz bu çalışmalar ile geleceğimize yatırım yapıyoruz. Artık piyasanın arzu ettiği standartta kalın, düzgün ve kaliteli gövdeli, çok değerli ürün elde edebileceğiz? değerlendirmesinde bulundu.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı