Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir ilinde huzur ve güven uygulaması

Balıkesir ilinde huzur ve güven uygulaması

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Huzur ve Güven" uygulaması kapsamında, Balıkesir´de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Huzur ve Güven" uygulaması kapsamında, Balıkesir´de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.
Güvenlik birimleri 81 ilde koordineli olarak "sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde 2 aşamalı denetim yapıldı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi.
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ve jandarma ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 50 sabit uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.
Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı.
Yol uygulamasında 96 ekip´in destek verdiği denetlemelere 457 polis katıldı.
Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 3 dedektör köpek katılırken, yapılan yol denetimlerinde 2 bin 248 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 1300 aracın kontrol edildiği, 119 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 56 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 4 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 2 olurken, 3 şahıs ise gözaltına alındı. Denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı 37.889 TL. Yol denetimlerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, 33 mermi ile 1 tabanca ele geçirildi.
Umuma açık yer uygulamasında 125 ekip´in destek verdiği denetlemelere 790 polis katıldı. Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 1 dedektör köpek katılırken, yapılan denetimlerde 6 bin 800 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı umuma açık yer uygulamasında 19 sabit uygulama noktası oluşturuldu. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 18 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 21 olurken, 23 şahıs ise gözaltına alındı. Denetlenen 505 iş yerinin 30´unun sahibine 2071 TL ceza kesildi. Denetimlerde yapılan aramalarda, 3 tabanca, 16 mermi, 2 adet kesici-delici alet, 5 adet captagon ile 10 gram afyon sakızı ele geçirildi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı