Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir İstiklal Madalyası istiyor

Balıkesir İstiklal Madalyası istiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Balıkesir Şubesi arasında düzenlenen tahsis süresinin uzatımına yönelik protokol imza töreninde Balıkesir´e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Balıkesir Şubesi arasında düzenlenen tahsis süresinin uzatımına yönelik protokol imza töreninde Balıkesir´e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Balıkesir Dumlupınar Mahallesi Kazım Özalp Caddesi üzerindeki 200 yıllık geçmişi bulunan tarihi binanın Türk Ocakları Balıkesir Şubesi´ne tahsis süresinin uzatılmasıyla ilgili düzenlenen imza töreninde Balıkesir´e İstiklal Madalyası verilmesiyle ilgili çalışmalar üzerinde de fikir birliğine varıldı.
Türk Ocakları Balıkesir Şubesi´nin öncülüğünde TBMM´den Balıkesir´e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Ankara´ya yapılan ziyaretin de değerlendirildiği imza töreninde konunun bir bütün olarak takibinin yapılmasına karar verildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, düzenlenen imza töreninde ilk olarak tahsis süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Yılmaz, ?Bugün Türk Ocakları Balıkesir Şubesiyle birlikte karşılıklı protokol imzalıyoruz. İmzaladığımız protokol bizden önceki belediye başkanlarımızın uygun görüşüyle hali hazırda kullanmakta oldukları Türk Ocakları Balıkesir Şubesi binasının kira uzatım sözleşmesini tekrar yeniliyoruz. Türk Ocakları Cumhuriyetten önce kurulmuş ve hali hazırda devam eden gerçekten çok değerli insanları yetiştirmiş ve değerli insanlardan oluşan siyaset üstü, Türkiye´nin en eski değerlerinden bir tanesidir. Burada görev almak, burada şehirleriyle, şubeleriyle birlikte bulundukları yerle dertlenen arkadaşların Türkiye menfaati dışında herhangi bir çalışma içerisinde değil, her zaman bulundukları şehre, ülkemize, ortak değerlerimize katkı sunan, siyaset üstü duruşlarıyla da her zaman örnek işler yapan bir kuruluştur. Bir belediye başkanı olarak uzun süreli kullanım hakkı verme kontratını imzalamaktan memnunum, hayırlı olsun? diye konuştu.
Türk Ocakları Balıkesir Şubesi Başkanı Tahir Korucuoğulları da gelecek yıllara güzel bir eser bırakmayı amaçladıklarını söyleyerek, ?Kuvayi Milliye şehrinin şehremini Yücel Yılmaz´ın huzurunda bulunmaktan çok mutluyuz. Bu işbirliği protokolü 21 yıllık rüyamızdı bizim. 2000 yılında burası Maliye Hazinesi´nden biz başlangıç olarak almıştık. Fakat restorasyon tamamlanamadığı için daha sonraki dönemlere sarktı. Allah razı olsun Edip Uğur başkanımızdan başlayan bir süreçtir bu. Zekai Kafaoğlu ve daha sonra da Yücel Yılmaz´a kadar uzanan ve imza atmak kendisine kısmet olduğu için de mutlu olduğumuz bir süreci tamamlamış bulunuyoruz. Bu imzaladığımız işbirliği protokolüdür. Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile beraber tamamen sosyal ve kültürel amaçlı olarak birlikte kullanacağımız tarihi bir binadır. Binanın restorasyonu devam ediyor. İnşallah 29 Ekim´e, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümüne denk gelen bir tarihte de bir açılış yapılması planlanıyor. Binanın alınmasından restorasyonuna kadar katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bugün varsak yarın yokuz. Bizden sonraki nesillere mutlaka güzel ve iyi şeyler bırakmak bizim en büyük hedefimizdi. Bizden sonrakiler inşallah rahat ederler memleket hayrına iyi işler yaparlar. Türk Ocakları 1912´de kurulmuş 112 yaşına girmiş Türkiye´nin en eski kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşudur ve hiçbir zaman çizgisini bozmamıştır. Tamamen kültürel amaçlıdır ve ırkçılık söz konusu değildir. Tamamen kültür milliyetçiliği esasına göre faaliyet gösteren bir kuruluştur.? dedi.
Protokol imza töreninin ardından Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir´e İstiklal Madalyası´nın verilmesiyle ilgili TBMM nezdinde yapılan çalışmalar ele alındı.
Başkan Yılmaz, konuyla ilgili Ankara´da yapılan temaslar hakkında şunları söyledi: ?TBMM´ye sunduğumuz dosyamızda 20 ilçe belediyemizin meclislerinden oy birliğiyle alınmış karar var. Bunların hepsinin yansıması Büyükşehir Meclisi´nde oy birliğiyle bir karar daha var. Bu talebimizi ısrarla gündeme getireceğimizi söyledik. Balıkesir´e İstiklal Madalyası verilmesiyle ilgili şehirde tam bir mutabakat var.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli