Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir İYİ Parti´de kongre hazırlığı başladı

Balıkesir İYİ Parti´de kongre hazırlığı başladı

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.
İYİ Parti Balıkesir Teşkilatının toplantısına, ilçemizden İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılarak destek verdi.
İYİ Parti´nin Balıkesir´de kuruluş çalışmalarını tamamladığını ve yapılacak seçimlere hazır olduklarını basın mensuplarıyla paylaşan İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, 4 Mart 2018 tarihinde il kongreyi gerçekleştireceklerini söyledi.
İYİ Parti olarak Balıkesir´de 20 ilçede de teşkilatlandıklarını belirten Tuna, ?Balıkesir´de İYİ Parti hareketi başlayalı 3 ay oldu. 1 kişiyle başlayan bu hareket yüzleri, binler, on binleri buldu ve her geçen gün de büyümeye devam ediyor. Tabi bu zor süreç içerisinde kuruluşu tamamladık. Şu an Balıkesir´de 11 ilçede kongrelerimizi tamamladık, 20 ilçemizde de yapılanmamızı bitirdik. Biz hep ?İYİ Parti cesurlar hareketidir´ diyoruz. Ve ben burada İYİ Parti´de İl yönetiminde gerek ilçe başkanlığı olarak gerek ilçe yönetiminde yer alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyiler hareketine, cesurlar hareketine katıldıkları için kendilerini kutluyorum? dedi.
İYİ Parti´nin 11 ilçede kongrelerini tamamladıklarını vurgulayan Tuna, ?Bununla ilgili 4 Mart´ta da İl kongremizi yapacağız. İl kongremiz Ekilmiş Düğün Salonu´nda olacak. 11 ilçede kongrelerimizi tamamladığımız için bu kongremizi 11 ilçe ile gerçekleştireceğiz. Bu da tabi ki belki camiada tepkiyle karşılanmış olabilir ama biz seçimlere girme hakkını kazandık. Dolayısıyla 10 Haziran´dan sonra yapılacak her türlü seçime girme hakkımız var. Ülke OHAL´le yönetiliyor. Her şey Beştepe´deki zatın iki dudağının arasında. Bununla ilgili olarak ikinci bir önlem amacıyla 11 ilçede kongrelerimizi gerçekleştirdik? dedi.
Türkiye gündemindeki olaylarla da ilgili değerlendirmelerde bulunan Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun tercümanlığında ABD Dışişleri Bakanı Tillerson´la yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.
Devletin kayıtlarına geçmeyen görüşmeyi tanımadıklarını ifade eden Tuna, ?İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´la 15 Şubat´ta Beştepe Sarayı´nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun tercümanlığında, 3 saat 15 dakikalık resmi tutanaklara geçirilmeyen bir görüşme yapması bütün ciddi devletler gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin diplomatik geleneklerine ve yüksek çıkarlarına tamamen aykırıdır. İYİ Parti, tutanaklara geçirilmemiş bu toplantıda alınan hiçbir kararı ve verilmiş hiçbir sözü tanımadığını ve bağlayıcı saymadığını yüce Türk milletinin önünde bütün devletlere deklare etmektedir. İYİ Parti için tutanaksız bu görüşme, fiili olarak Türkiye Cumhuriyeti´nin dış politikaları açısından yok hükmündedir? dedi.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli