Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir İYİ Parti´den İsmail Ok´a tepki

Balıkesir İYİ Parti´den İsmail Ok´a tepki

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un partiden istifasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un partiden istifasına tepki gösterdi.
Tuna, düzenlediği basın toplantısında, İsmail Ok´u hakkaniyetini kaybetmekle itham etti.
Tuna, düzenlediği basın toplantısında Ok´un istifa gerekçelerini eleştirerek, aidiyetten sonra hakkaniyetini de kaybettiğini gördüklerini açıkladı. 

Tuna, basın açıklamasında şöyle konuştu: Sayın Ok´un istifa gerekçesi olarak sıraladığı iddia ve istinatlar, beşeri ilişkilerin de demokrasi kültürünün de sınırlarını aşar niteliktedir. Balıkesir Milletvekilimiz 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması nedeniyle birlikte siyaset yapmıştık. Bizlerin de bazı konuları aziz milletimizin dikkatine sunma vakti gelmiştir.
İYİ Parti, iktidar partisini sarsmış olan, "ceketimi assam kazanırım" nobranlığını temelden ve ilkeleri gereği reddeden siyasi bir ekip işidir. Bir başarı varsa, bunun ardında gecesini gündüzüne katarak emek veren teşkilat mensuplarımız ve bu çabayı teveccühü ile ödüllendiren seçmenlerimiz vardır. Sayın Ok, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından teşkilatlarımız ve seçmenlerimizle bağını kopardığı için bu gerçeğin farkında olmayabilir. Fakat mevcut iktidarın Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye riske atan politikalarını ekonomide neden olduğu sıkıntılara cumhuriyet değerlerimize yönelen taarruzlara ve milletin maneviyatını düşürdüğü gölgelere karşı çıkarak kurulan İYİ Parti´yi asılsız ve mesnetsiz iftiralara muhatap kılma gayretini anlamamız, bunun ötesinde kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Ok´un açıklamasında ifade ettiği gibi, sayın genel başkanımızdan tüm teşkilat mensuplarımıza kadar iyi ve cesur insanların Türk milliyetçiliğinden, Türk milletinin refahı hedefinden vazgeçmesi mümkün değildir. Bunu en iyi bilenlerden birisi de Ok´un bizzat kendisidir. İYİ Parti´nin siyasi duruşu ülke meselelerine bakışı ilk günden bu yana milletimizce net bir şekilde bilinmekte ve tüm mensuplarımızca da titizlikle korunmaktadır. Türk milliyetçisi bir genel başkanın liderliğinde verilen bu aziz ve kıymetli mücadelenin, başardıkça hedef haline geleceğini biliyoruz. Türkiye´nin siyasi iklimini değiştiren kararlı mücadelemizin kem gözler ve sinsi odaklarca akamete uğratılmaya çalışacağını biliyoruz. Bilinmesini isteriz ki İYİ Parti bu tür saldırılara karşı da hazırdır. 3 yıla yaklaşan bir süredir ellerinden geleni ardına koymayanların yıkamadığı bir inanç birliğini içimizden çıkacak bir vefasızlığın ve hadsizliğin zedelemesiyle asla mümkün değildir. İstifa gerekçesinde Soros Vakfı´ndan bahseden Ok´a hatırlatmak isteriz ki, sözünü ettiğiniz o vakıf Türkiye´de siyaseti dizayn etme imkanı bulsa ilk taşı İYİ Parti´nin camına atar. Bölücü mihrakların taarruz edeceği ilk binalar İYİ Parti binalarıdır. Bu gerçek milletimizce bilinmekte ve bu nedenle cesurlar hareketine desteğini her geçen artırmaktadır. Bu sebeple İsmail Ok´un istifa gerekçesinde dürüstlük beklememiz hakkımızdır. İsmail Ok´un aidiyetten sonra hakkaniyetini de kaybettiğini gördük.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Parti İsmail tepki
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli