Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir kaliteli bal üretecek

Balıkesir kaliteli bal üretecek

Büyükşehir, bal üreticilerine ?Propolis Tuzağı? dağıttı

Balıkesir´de 1150 arıcıya 11 bin 500 propolis tuzağı dağıtıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, salgın süresince sıkça gündeme gelen propolis tuzakları bal üretimini artırmak için şehirdeki 1150 arı üreticisine 11.500 adet propolis tuzağı desteği verdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, propolis üretimini artırmak amacıyla 1150 arı üreticisine 11.500 adet propolis tuzağı desteği verdi.
Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Sizlerin özverili çalışmaları, Büyükşehir´in de destekleriyle tüm Türkiye´ye, Balıkesir´in balı kalitelidir, hilesizdir dedirtecek güveni tesis edeceğiz." dedi.
Balıkesir´in gelirinin % 45´inin tarım ve tarıma dayalı işletmelerden gelen gelirlerden oluştuğunu ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, Propolisin vücut direncini arttıran bir ürün olduğunu bu nedenle bol bol üretilmesi gerektiğini kaydederek "Balıkesir´in balı kalitelidir, hilesizdir dedirtecek güveni tesis etmemiz lazım. Bunu da sizlerin özverili çalışmalarınızla başaracağız." diye konuştu.
Arı Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı ise, propolis tuzağı desteklemesinin arıcılara yapılan en büyük hizmetlerden birisi olduğunun altınıçizip Başkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Balıkesir kaliteli üretecek
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false