Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BALIKESİR KAMU YATIRIMLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

BALIKESİR KAMU YATIRIMLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

Vali Ersin Yazıcı, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde inşaatı devam eden sağlık yatırımlarını gezip, yerinde incelemelerde bulunarak yatırımların son durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ersin Yazıcı, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde yapımı planlanan ve devam eden Bigadiç Hidroterapi Merkezi ile Sındırgı Devlet Hastanesi (40 yataklı) inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.
Vali Ersin Yazıcı´ya incelemelerinde Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Sındırgı Kaymakam Vekili Samet Öztürk, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Necati Kelemençe ile sağlık çalışanları da hazır bulundu.
Vali Yazıcı, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilde sağlık alanında yapılan yatırımları yerinde incelediklerini belirterek, "Yatırımların tamamlanması ile birlikte önümüzdeki yıllar, sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri bakımından Balıkesir önemli yerlerde olacak." dedi.
BİGADİÇ HİDROTERAPİ MERKEZİ
Devletimizin vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmak için yeni hizmet binalarının yapımına önem verdiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, binaların da modern ve çağdaş bir şekilde inşa edildiğini söyledi. Binalar tamamlandığında vatandaşlarımıza hizmeti en iyi ve en kolay şekilde sunmayı hedeflediklerini belirten Vali Yazıcı, "Bigadiç ilçemizde inşa edilecek Hidroterapi Merkezi Balıkesirli hemşehrilerimize ve ilimize fizik tedavi amacıyla başvuracak hastalarımıza şifa vermek üzere planlanmış ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınmıştır. (2018) Bu konuda Bigadiç Belediye Başkanlığı´nın desteği ile jeotermal merkezdeki şifalı sular, Bigadiç Devlet Hastanesinin hemen yanında bulunan arazide inşa edilecek 2000 metrekarelik kapalı alana sahip olması planlanan Hidroterapi merkezinde hastalarımızın hizmetine sunulacaktır. Hidroterapi merkezinde termomineral su ile Fizik Tedavi Uzmanlarımızın kontrolünde sağlık hizmeti sunularak, dünyada hızla önem kazanan yeni sağlık uygulamaları ilimiz sağlık hizmetlerine kazandırılmış olacaktır. Merkezin, sağlık turizminin geliştirilmesinde ve ilimizin tanıtımında önemli rol üstleneceğine inanıyoruz."şeklinde konuştu.
YATIRIMLAR BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR
Balıkesir´de yatırımların devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, "İlimizin sağlık altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların sorunsuz bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla 40 yataklı Sındırgı Hastanesi´ni yapıyoruz. İlimizin her köşesine varıncaya kadar devletin tüm imkânlarını kullanmak suretiyle hizmetleri götürmenin azim ve gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.
Daha sonra yetkililerle birlikte hastane inşaatının projesini inceleyen Vali Yazıcı, inşaatın bitiş tarihi ve yapım süreciyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
YATIRIMLARIN ZAMANINDA TAMAMLANMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
Bu yatırımların zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için gayret gösterdiklerini aktaran Vali Yazıcı, "Hemen hemen tüm yatırımların planlanan şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bazı yatırımların planlanan tarihten önce bitirilmesi için çaba gösteriyoruz. Bu da vatandaşlarımıza hizmeti ulaştırma noktasındaki titizliğimizi gösteriyor. İnşallah her yönüyle hepimizin mutlu olacağı, vatandaşın da hizmetten memnun kalacağı bir Balıkesir gelecekte oluşmuş olacak."şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false