Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir kent içi trafiği yarı yarıya rahatladı

Balıkesir kent içi trafiği yarı yarıya rahatladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın talimatı ile İstasyon, Hükümet Konağı ve Yonca Kavşağı´nda şerit açılarak yapılan yol genişletme çalışmaları

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın talimatı ile İstasyon, Hükümet Konağı ve Yonca Kavşağı´nda şerit açılarak yapılan yol genişletme çalışmaları neticesinde, akıllı kavşak sisteminden alınan veriye göre Balıkesir´de trafik % 53 rahatladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının, İstasyon, Hükümet Konağı ve Yonca Kavşağı´nda ortaklaşa yürüttükleri çift taraflı yol genişletme çalışması şehrin trafiğinde kuyruklanma süresini ortalama % 53 azalttı.
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından trafik kontrol merkezinden yönetilen akıllı kavşak sisteminden veriler anlık olarak kayıt altına alınarak ölçümleme yapıldı. Ölçümlemeler, Balıkesir trafiğinin en yoğun olduğu Cuma günleri, trafiğin pik yaptığı saatlerde yapıldı. Şehir merkezinde şerit açılarak yapılan yol genişletme çalışmaları, trafikte yaşanan zaman kaybının % 53 azaltılmanın yanı sıra trafiği kontrollü ve düzenli bir hale getirdi, sürücülerin zaman ve yakıttan tasarruf etmelerini sağladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı