Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Bandırma´da

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Bandırma´da

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz´ü ziyaret etti.

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz´ü ziyaret etti.
Aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği´nin dönem başkanlığını da yürüten Ergöz, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sabancı, Konsey bünyesinde oluşturulan "Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonu"nun, başta müsilaj olmak üzere Marmara Denizi´nin sorunları hakkında ayrıntılı bir çalışma yaparak, bir rapor hazırladığını belirtti. Raporun, önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını belirten Sabancı, şu değerlendirmede bulundu:
"Pandemi gibi müsilaj da herkesi yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Bu nedenle konuyu sadece kurumlara, belediyelere indirgemek doğru doğru değildir. Marmara Denizi´nin sorunları kentlerde yaşayan herkesin sorunudur. Bu sorunların çözümü için uzlaşmacı biçimde herkesin el ele ermesi gerekir."
Sabancı, 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında, Balıkesir´de, ülkemizdeki tüm kent konseylerinin katılımıyla düzenlenecek olan "Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu"na 350 dolayında bilim insanının da katılacağını bildirdi.
Sabancı´nın, Bandırma Kent Konseyi´ni ziyareti sırasında Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen ve Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Ali Derman da hazır bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false