Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Kent Konseyi kuruldu

Balıkesir Kent Konseyi kuruldu

Yaklaşık 300 üyenin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda başkanlığa oy birliği ile Mürsel Sabancı seçildi.

Yaklaşık 300 üyenin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda başkanlığa oy birliği ile Mürsel Sabancı seçildi.
Kent vizyonu, hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, demokratik katılım ve çözümde ortalık ilkelerinin hayata geçirilmesi amacıyla kurulan Balıkesir Kent Konseyi´nin Seçimli Genel kurulu yapıldı.
Divan Heyeti´nde Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı-BALGÜÇ 2. Başkanı Mehmet Çalışkan ve Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Temsilcisi Jale Bayraktar yer aldı.
Yaklaşık 300 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı oy birliği ile Kent Konseyi Başkanı seçildi. Ardından yürütme kurulu üyeleri de belirlenerek oy çokluğuyla kabul edildi.
Genel kurula, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın yanı sıra Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Soygüzel, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı.
Balıkesir Konseyi´nin kurulmasıyla şehirde bir eksikliğin tamamlandığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel, ?Balıkesir Kent Konseyi´nde üyeler gönüllülük esasıyla şehir için sağlıklı kararlar alabilecekler. Burada çok nitelikli bir kalabalık var. Nezaketi kaybetmeden her türlü tartışmanın içinde herkesin olabileceğine inanıyorum. 20 ilçemizin birbirine ihtiyacı var. İstişare etmek aynı düşünen insanlarla değil farklı kesimlerle olduğunda güzeldir. Bütün bakış açılarını toplarsanız bu şehirde beraber yaşıyoruz nimetlerini beraber kullanıyoruz, hepimizin ortak paydası çocuklarımız ileride bizim bıraktığımız şehirde yaşayacak bu nimetlerden hep beraber yararlanacağız. Bundan dolayı doğruyu bulmak çok zor değil yeter ki siyasallaştırmayalım objektif olarak işleri değerlendirelim. Gündemdeki konuları siz belirleyin, uygulayalım. Bu şehri hep beraber olması gerektiği gibi değerlendirelim.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kent Konseylerinin güçlü bir katılım mekanizması olduğuna vurgu yaptı.
Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Balıkesir Barosu Av. Mustafa Sertan Kurtdere, Balıkesir Ticaret Odası Ender Akça, Balıkesir Sanayi Odası Ali Bilcanlı, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hasan Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Narlı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Özcan Karahan, Memur-Sen Balıkesir Temsilciliği Ahmet Gür, Balıkesir Şoförler Odası Rıza Tekin, Balıkesir Mimarlar Odası Ali Özerk, Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Gürkan Özcan, Balıkesir Tabip Odası Dr. Necdet Uçan, Balıkesir Ziraat Odası Yahya Bıçakçı, Anneler Derneği Balıkesir Şubesi Nursel Sever, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Ramazan Demir, İş Kadınları Derneği Nurbin Tüfekçioğlu, Ege İş Sağlığı Güvenliği Federasyonu Mahmut Çamlı, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Haydar Filiz, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı-BALGÜÇ Mehmet Çalışkan, Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Şubesi Jale Bayraktar, Kamu-Sen Balıkesir Temsilciliği Musa Bilal, TÜGVA Balıkesir Temsilciliği Beşir Islak, KADEM Balıkesir Temsilciliği Zeliha Kahraman, Altıeylül Muhtarlar Derneği Nihat Emer, Karesi Muhtarlar Derneği Metin Durmaz.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Kent Konseyi kuruldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli