Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Kırsal da kar esareti

Balıkesir Kırsal da kar esareti

Balıkesir´de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca zaman zaman etkili olankar yağışı sebebiyle saat 10.30 itibariyle 136 kırsal mahallenin yolu kapandı.

Balıkesir´de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca zaman zaman etkili olankar yağışı sebebiyle saat 10.30 itibariyle 136 kırsal mahallenin yolu kapandı. Ekipler, yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir ve Bursa karayollarında ise herhangi bir aksama yok ancak ana arterlerde TIR´ların, tedbir amaçlı bekletildiği öğrenildi. Altıeylül, Karesi, İvrindi, Kepsut, Susurluk, Manyas ve Balya ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Bahar, kapalı yolların açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi. Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Çanakkale karayollarının açık olduğunu belirten Bahar, Altıylül´de 6, Dursunbey´de 17, Karesi´de 42,Kepsut´ta 40, Manyas´ta 3 kırsal mahalle yolunun kapalı olduğunu bildirildi. Arabalarınkar lastiksiz ve zincirsiz trafiğe çıkmasına izin verilmediğini vurgulayarak, "Kar lastiği olan ve zincir takılı araçlar, yollarda rahatça seyrediyor. Balıkesir´de elektrik kesintisi olan ilçe ya da mahalle yok. Kar yağışı hızını arttırmasına rağmen ekiplerin düzenli çalışmasıyla yolların kapanmaması sağlanıyor." dedi.
Bu arada Altıeylül, Karesi, İvrindi, Kepsut, Susurluk ve Balya ilçeleri Hıfzıssıhha kurullarının aldığı karar doğrultusunda, olumsuz hava şartları sebebiyle bütün okullar bir gün süreyle tatil edildi. Manyas´ta ise taşımalı eğitim yapan Süleymanlı İlkokulu, Şevketiye İlkokulu, Miralay İlkokulu, Darıca İlkokulu, Akçaova İlkokulu, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Adnan Hunca Çok Programlı Anadolu Lisesi de eğitime ara verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Kırsal esareti
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false