Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir kış sezonuna hazır

Balıkesir kış sezonuna hazır

Karla Mücadele ve Balıkesir İl Trafik Güvenliği Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Karla Mücadele ve Balıkesir İl Trafik Güvenliği Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığının 16.11.2015 tarihli ve 26 sayılı Genelgesi doğrultusunda; kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşabilecek sis, yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sebebiyle sürücülerin görüş mesafesinin azalması, araçların fren ve durma mesafesinin artması gibi nedenlerle araç kullanma ve sürüş konforu bozulduğundan karayolu ulaşımını ve trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen ve trafik kazalarında önemli rol oynayan kış mevsiminin özellikleri dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile güven içinde seyahat edebilmeleri amacıyla İlimiz sınırları içerisindeki karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması için yapılacak çalışmalar, alınacak tedbirler, kurumlar arasında işbirliği konularını belirlemek üzere düzenlenen "Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı" Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.
Valilik Kocaseyit toplantı salonundaki programa, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda 2016 yılı kış mevsimin ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler ve karla mücadelede kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü.
Vali Ersin Yazıcı, toplantının vatandaşların kış aylarını daha sağlıklı ve huzurlu şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.
Gerçekleşen toplantıda trafik güvenliğinin sağlanmasından, kolluk kuvvetlerinin emniyet tedbirleri almasına, sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksatılmamasından ana arterlerin açık kalmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir sezonuna hazır
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli