Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir, Korona vakalarının artmaması için teyakkuzda

Balıkesir, Korona vakalarının artmaması için teyakkuzda

Korona virüs vakalarının ülkemizde ve ilimizde artmasını engellemek için Valiliğin talimatıyla işletmelerde gerekli tedbirlerin sıklaştırılması amacıyla Sağlık İl

Korona virüs vakalarının ülkemizde ve ilimizde artmasını engellemek için Valiliğin talimatıyla işletmelerde gerekli tedbirlerin sıklaştırılması amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü esnaf teşkilatları ile toplantı gerçekleştirdi.
Halk sağlığının korunması amacıyla Balıkesir Valiliği tarafından korona virüs salgınına tedbirlerin sıklaştırılması devam ediyor.
Sahada yaşanan sorunları bilen ve uygulamalarda yapılacak tedbirlerin arttırılması amacıyla esnaf teşkilatı ile toplantı düzenlendi.
Pandeminin açıklanmasından soran alınan tedbirler gereği ilk 90 günlük süreçte 13 bin 29 esnafın kepenk kapatmak durumunda kaldığını söyleyen BESOB Başkanı Fehmi Edem ?Önceliğimiz halkımızın sağlığı. Alınan tedbirlerin halkımızın sağlığını korumak için yapıldığı bilinci içindeyiz. Alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasından sonra halen okul servisleri hariç kapalı olan 1004 işletmemiz var. Bu süreçte en çok küçük esnafın etkilendi. Pazaryerlerinde yapılan uygulamaların tezgah arası açıklığı değil de yolun genişletilmesi için çalışmaların daha uygun yapılacağı kanaatindeyiz. Bizim kapalı olan ve halen açık olup da işlerinde tam kapasite çalışamayan üyelerimizin hükümetimiz nezdinde vergi, Bağ-Kur, SGK borçlarının alınmaması, verilen kredilerin faizlerinin silinmesi için çalışmalarımız sürüyor.? diye konuştu.
Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Refik Budak, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem merkez esnaf odaları teşkilatı ile bir araya gelerek alınan tedbirler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıda yeni alınacak tedbirlerin esnaf odası başkanları tarafında üyelere duyurulması, vatandaşları bu süreci atlatana kadar maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha dikkatli olması konusunda bilgilendirmeler ile esnaf odası başkanlarının da bu sürece katkı sağlamak adına önerileri dinlendi. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli