Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Kültürel Mirasını Gelecek Nesillere Aktaracak

Balıkesir Kültürel Mirasını Gelecek Nesillere Aktaracak

Balıkesir´in kültürü için önemli bir adım olarak değerlendirilen ?Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları? isimli proje için harekete geçildi.

Balıkesir´in kültürü için önemli bir adım olarak değerlendirilen ?Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları? isimli proje için harekete geçildi.
Balıkesir Valiliği´nin himayelerinde yürütülecek proje kapsamında Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında 27 Kasım 2020 tarihinde yapılan bir törenle Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender´in katılımıyla İşbirliği Protokolü imzalandı.
Protokolün imzalanmasıyla; Türkiye´nin zengin kültürel yapısına sahip bir şehri olan Balıkesir´in halk kültürü değerlerini araştırmak, değerlendirmek, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak hedefiyle; Balıkesir İlinin ?Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları? isimli proje için çalışmalar başlatılacak.
Bu protokol, Balıkesir İlinin somut olmayan kültürel miras araştırmaları için yapılacak hazırlıklar ve izlenecek yol haritasını içerdiği gibi, İlgili paydaşlar ile aynı hedefe dönük olarak çalışmaların belli bir disiplinde yürütülmesi hedeflenirken, bu hedef doğrultusunda protokole dâhil tüm kurumların yürütülecek araştırmalarda desteği sağlanacak.
İlimizdeki iki üniversitenin ilgili akademisyenleri tarafından yürütülecek alan araştırmaları ve derleme faaliyetleri ile tüm ilçeler taranarak, elde edilecek yazılı ve görsel materyallerle bir yayın çalışması yapılması planlanıyor. Balıkesir´in sözlü gelenekleri ve anlatımları, gösteri sanatları, toplumsal uygulamaları, ritüel ve şölenleri, tabiat ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamaları, geleneksel yemekleri ve el sanatları geleneği gibi halk kültürü unsurları bilimsel çalışma grupları oluşturularak çalışılacak ve bu çalışmayı gelecek nesillere aktarmak için bir yayınla sonuçlandırılacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli