Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir markalaşma yolunda hız kesmiyor

Balıkesir markalaşma yolunda hız kesmiyor

Tüm şehrin kenetlenerek oluşturduğu işbirliği ve ortak çalışma kültürü neticesinde ortaya çıkan yol haritası yapılan bilgilendirme toplantısı ile kamuoyuna sunuldu.

Tüm şehrin kenetlenerek oluşturduğu işbirliği ve ortak çalışma kültürü neticesinde ortaya çıkan yol haritası yapılan bilgilendirme toplantısı ile kamuoyuna sunuldu.
Balıkesir´in kanaat önderlerinin buluştuğu ?Balıkesir Marka Şehir? ve ?Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda? bilgilendirme toplantısı ?Hayat Dolu Balıkesir? sloganı ile Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlendi.
Toplantıya, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, P. Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Narlı, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, Balıkesir kurum, oda, borsa ve derneklerinin temsilcileri katılım gösterdi.
GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan Şahin´in GMKA faaliyetleri ile Balıkesir Marka Şehir ve Gastronomi sunumu ile başladı.
Şahin, sunumunda projelerin geldiği noktaları, çizilen yol haritasını ve yeni gelişmeleri katılımcılara aktardı. Sunumda ayrıca UNESCO Yaratıcı Ağında yer alınması için Balıkesir´in daha önce ?Sağlık ve Esenlik? temasında (EDEN) Avrupa´nın seçkin destinasyonu olmasının yanı sıra UNESCO Öğrenen Şehirler Ağına üyeliğinin tescil edilmesi ve Balıkesir´in Aeneas kültür rotasının dahil olmasının destekleyici olacağının da altı çizildi.
Proje organizasyon yapısının, proje süresinin, strateji çalışmaları ile birlikte Balıkesir´in öne çıkan potansiyel cazibelerinin de sunum içerisinde bilgilendirilmesi yapılırken yeni Balıkesir logosunun da video gösterimi gerçekleştirildi. Projeler için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarının da katılımcılara aktarılması ile sunum sona erdi.
Sunumun ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Balıkesir milletvekilleri, Balıkesir´in tanıtılması için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasında, Balıkesir´in kendine özgü potansiyel bir gücü olduğunu dile getirdi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Narlı ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ise konuşmalarında projeler için yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı konuşmada, yürütülen bu projelerin İlde güç birliği oluşturmaya vesile olduğunu kaydetti.
Pandemi önlemlerinin alındığı toplantı toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı