Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yeni sınav sistemini eleştirdi

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yeni sınav sistemini eleştirdi

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, LYS-YGS sisteminin yerine getirilen sistemi eleştirerek, "Bu uygulamadan derhal yol yakınken geri dönün" dedi.

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, LYS-YGS sisteminin yerine getirilen sistemi eleştirerek, "Bu uygulamadan derhal yol yakınken geri dönün" dedi.
Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, Yeni ´´Üniversite Girişi Sınavı´´ hakkında gerçekleştirilen düzenlemeye dair yaptığı basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı talimatıyla TEOG ve LYS sınavlarında yapılan değişiklikler bilimsellikten, ortak akıl ve katılımcılıktan uzak; tam bir ilkel kabile anlayışıyla yapılmış çağ dışı bir uygulama" dedi.
YSK´nın 16 Nisan Referandumunda yaptığı uygulamalar ile Milli İrade´nin gasp edildiği gibi maç başladıktan sonra bir kişi istedi diye oyunun kuralları değiştirilemeyeceğini belirten Ok, "Yapılacaksa bu ancak bu sene birinci sınıfa başlayacak olanlara uygulanmalıydı. Bu uygulamalar ile milyonlarca öğrencinin ve ailenin emekleri çalınmıştır. Böylesine önemli kararların hiçbir anında görüşleri alınmayan eğitim ordusunun fedakar öğretmenlerine büyük bir saygısızlık yapılmıştır." açıklamasında bulundu.
Ok, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?TEOG´un kaldırılması ile birlikte; Başarılı öğrencilerin hakkını ve hukukunu nasıl koruyacaksınız? Özelliği olan okullara objektif ve adaletli bir şekilde öğrencilerin yerleştirilmesini nasıl sağlayacaksınız? Getirmeye çalıştığınız bu sistem geçmişte liselerde denediniz şişirme notlarla çalışkan öğrencilerin hakkının çalındığını gördünüz ve geri döndünüz. Şimdi tekrar daha önce kaldırdığınız sisteme geri dönmüş olmuyor musunuz? TEOG tan sonra üniversiteye giriş sınavlarında yaptığınız bu değişiklikler tam bir skandal, bütün dünya bir araya gelse bilerek ya da bilmeyerek bu milletin evlatlarına sizin yaptığınız kötülüğü yapamaz. Elinizi evlatlarımızın üzerinden çekin. Aynı günde iki farklı sınav ve sabah oturumundaki sınavda belli bir puanı alamayanlar ikinci oturumda ki sınavda derece bile yapsa sınavı geçersiz oluyor. Tam bir skandal, bu rezil uygulamadan derhal yol yakınken geri dönün.?
Ok, çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı: ?Yapılacak değişiklikler okula yeni başlayacak öğrencileri kapsamalı. Ortak akıl ve bilim in ışığında eğitimin bütün bileşenlerinin görüşleri alınarak akademik çalışma sonucunda bir değişiklik yapılmalı. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Partizanca, yandaş ve sarı sendikaların kadrolaşmasına derhal son verilmeli.Bunun yerine objektif kriterlerle liyakatlı yöneticilerin önü açılmalı. Teknolojı ne kadar gelişirse gelişsin öğretmen eğitimin en baş aktörüdür. Bu gerçekten hareketle başta; İçi boşaltılmış olan Eğitim Fakülteleri yeniden yapılandırılmalıdır. Çağımıza uygun bilim ışığında araştırmayı ve sorgulamayı ön plana çıkaracak programlarla öğretmenlerimiz yetiştirilmeli. Eğitim ordusunun fedakar öğretmenleri insanca yaşayacak bir ücret almaları başta olmak üzere özlük hakları iyileştirilmelidir. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasından ders çıkarmayan hükümet Milli Eğitim Bakanlığı´nı yandaş sendikaların arka bahçesine dönüştürerek maalesef paralel bir örgütlenme yapmaktadır. Öğretmenler bu paralel çetenin baskısından kurtulmalıdır. Eğitimde yönlendirme ilkokul sonu ortaokul başında yapılmalı ve mesleki eğitime önem verilmelidir. Nitelikli liselerin sayısı kaliteden ödün vermeden arttırılmalıdır. Çağımızın koşullarına uygun teknoloji kolejleri açılmalıdır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli