Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili  Namık Havutça

?Emekler boşa gitmesin, gereken önlemler alınsın?

CHP Milletvekili Havutça ?Tecavüz ve Cinsel İstismar Mağdurları Komisyonu, Sağlık Çalışanlarına Şiddet Komisyonu, Kadına Şiddet Komisyonu, Maden Kazaları Soma Komisyonu, Deprem Komisyonu, Kayıp Çocuklar Komisyonu, Şehit Ailelerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu gibi birçok araştırma komisyonun hazırladığı önemli çalışmalar ile hayata geçirilmesi gereken öneri ve tekliflerin akibetini sordu.
Havutça, Meclis Araştırması Raporları İzleme Komisyonun kurulması için verdiği kanun teklifiyle, araştırma komisyonlarının işlevselliğini artırarak ülkedeki sorunların çözümüne katkı sağlanacağını belirtti.
Havutça geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulan ?Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyon? unun da araştırma ve incelemelerini tamamladıktan sonra komisyon raporunun rafa kalkacağını, çocuklara tecavüz ve istismarın yine devam edileceğini, böyle önemeli bir komisyonun ve diğer önemli komisyonların hazırladığı öneri ve çalışmaların sosyal hayata uygulanması adına Meclis Araştırması Raporları İzleme Komisyonun kurulmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Havutça, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde şu ayrıntılara yer verdi: ?Bu uzun süren çalışmaların hepsi tamamlandıktan sonra bütün bu araştırma, çalışma, bilgi, dokümanlar, öneri ve önlemlerle son bulan rapor, TBMM arşivlerinin tozlu raflarına kaldırılarak çürümeye terk edilir. Aylarca süren yaklaşık 16-17 milletvekilinden oluşan komisyonların çalışmalarına katkı sağlayan birçok bürokrat ve STK temsilcisinin çalışma ve emekleri bir nevi çöpe atılmış olmaktadır. Meclis araştırma komisyonlarının işlevsel etkinliğini sağlanması açısından yapılan bunca çalışma, araştırma ve emeğin boşa gitmemesi adına, komisyondan çıkan önerilerin dikkate alınması ve takibinin yapılması öncelikli olarak ülkemizin çıkarları noktasında önem arz etmektedir. Bu hususta araştırma komisyonlarının çalışmalarından çıkan öneri tavsiyelerin uygulama noktasında ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından ne kadar dikkate alınıp alınmadığının saptanması, araştırma komisyonlarının amacına hâsıl olma noktasında, tamamlar nitelikte bir adım olacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli