Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Milletvekili Ok´tan AKP´ye ağır suçlama

Balıkesir Milletvekili Ok´tan AKP´ye ağır suçlama

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM´de basın toplantısı düzenledi.


Mecliste düzenlediği basın toplantısında AKP´nin Atatürk´le ilgili tavrına tepki gösteren Ok, Hükümetin Atatürk yaklaşımını samimi bulmadığını söyledi.
AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman´ın yeniden TBMM Başkanlığına aday olmasını eleştiren Ok, ?Yeniden aday gösterdiğiniz Kahraman, bırakın ?Atatürk´ demeyi ?Gazi´ unvanını bile kullanmadı. Kahraman´ı yeniden aday göstermekle Atatürkçülüğünüzü nasıl izah edeceksiniz? Bu gardrop Atatürkçülüğüdür" açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Atatürkçü söylemleriyle yeni bir gömlek giydiğini, İYİ Parti olarak bu durumdan son derece mutlu olduklarını belirten Ok, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, söylemlerinde samimi olmasını temenni ettiklerini ifade etti.
Ok, Atatürk düşmanı olduğunu iddia ettiği birkaç isim ile Erdoğan´ın yakın geçmişte aynı fotoğraf karesinde yer almasının da bir çelişki yarattığını öne sürdü.
Erdoğan´ın Atatürkçülüğü yeni keşfettiğini savunan Ok, "Bunu anlamaya çalışıyoruz. Fakat, daha dün denecek kadar yakın bir tarihte Atatürk´e hakaret suçundan mahkum olmuş bir başka meczubu 29 Ekim´de külliyede ağırlıyor. Hangi sözünüze inanacağız? Yeniden aday gösterdiğiniz İsmail Kahraman, bırakın ?Atatürk´ demeyi ?Gazi´ unvanını bile kullanmadı. ´Mustafa Kemal´ dedi. Kahraman´ı yeniden aday göstermekle Atatürkçülüğünüzü nasıl izah edeceksiniz? Bu gardrop Atatürkçülüğüdür. İYİ Parti çıkmasaydı Atatürk aklınıza gelmeyecekti." diye konuştu.
"FETÖ ile mücadelede Bank Asya´da kırıntı şeklinde hesabı bulunan kamu çalışanlarının işlerine son verilirken, istifa eden belediye başkanlarından birinin yerine geçen bir ismin 17-25 Aralık sonrasında bu banka ile ilişkilerini sürdürdüğü" şeklinde ciddi bir iddianın bulunduğunu öne süren Ok, "Bu kişi 17-25 Aralık arifesinde Bank Asya´dan yüklü miktarda kredi çekiyor. 17-25 Aralık sonrasında Bank Asya ile ilişkisi devam eden bu isim kimdir? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu ismi açıklamalıdır." dedi.
İsmail Ok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin seçim barajının düşürülmesi konusunu tartışmaya açtığını anımsatarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda yüzde 50 artı 1 barajını destekleyen Bahçeli´nin, yüzde 10´luk seçim barajının ağır olduğunu belirttiğini kaydetti.
İYİ Parti´nin baraj problemi olmadığının altını çizen Ok, "Koltuklarını korumak adına, saltanatlarını sürdürmek adına birileri Türkiye´ye yüzde 50 artı 1 gibi bir baraj dayattı. Şimdi de bunun içinden nasıl çıkacağız diye debelenip duruyorlar. Ne haliniz varsa görün.? diyerek sözlerini noktaladı. Haber Merkezi
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false