Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Oda ve Borsa Başkanları Erdek´te

Balıkesir Oda ve Borsa Başkanları Erdek´te

Balıkesir Oda ve Borsa Başkanları İstişare toplantısı, Erdek Ticaret Odası ev sahipliğinde, Erdek Mavi İnci Otel Restaurant´ta gerçekleşti.

Balıkesir Oda ve Borsa Başkanları İstişare toplantısı, Erdek Ticaret Odası ev sahipliğinde, Erdek Mavi İnci Otel Restaurant´ta gerçekleşti.
Toplantıya bu ay ilk kez oda ve borsa başkanlarının dışında meclis başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de davet edildi.
İstişare toplantısına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Gönen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Tarkan Denizer, Susurluk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlker Kurt, Susurluk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göçer, Erdek Ticaret Odası Meclis Kurulu Başkanı Haluk Can Turan ile Erdek Ticaret Odası Yönetim ve Meclis Kurulu üyeleri katıldı.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı açılış konuşması ile katılımcılara teşekkür ederken, ETO Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı
Yaklaşık 3 saat süren istişare toplantısında bölgemizin önemli gelir kaynaklarından turizm ve hayvancılık masaya yatırıldı. Turizm ve Hayvancılık sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir´in çok zengin bir coğrafya olduğuna vurgu yaparken "Biz çok zengin ve her alanda çok büyük potansiyele sahip bir coğrafya da yaşıyoruz. Bugün baktığımız zamanda dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri arasında 3. sırada yer alan İstanbul´a çok yakınız. Balıkesir´de baktığımızda tarih turizmi var kaplıca turizmi var deniz kum güneş turizmi var. Ancak şu da bir gerçek ki ne Kapıdağ ne de genel anlamda Balıkesir sahip olduğu coğrafi konuma rağmen hak ettiği payı alamamaktadır. Turizm konusunda yanı başımıza bir sanayi tesisi kurulmaya çalışılıyor. Biz burada sanayiden kazılan parayla coğrafyamızı katlettirmek istemiyoruz. Eğer 50 sene sonra buralarda tekrar bozduğumuz aynı coğrafyayı yaratmaya kalksak saniyeden kazanılan paranın çok çok üstünde paralar harcamak zorunda kalınır. Hayvancılık sektörü ise masa başında bir gecede yapılan büyükşehir yasasıyla çıkmaza girmiş durumda. Bugün Balıkesir´in köyleri mahalle statüsüne geçmiş durumda. Mahalle statüsünde olan köylerimizde hayvancılık ve tarımdan söz edilmesi mümkün değildir. Bir an önce bu yanlışlıktan dönülmez ise maalesef bu coğrafyada bir daha ne hayvancılıktan ne de tarımdan söz edilemez." dedi.
Sorunların uzun uzun masaya yatırıldığı toplantıda tüm çözüm önerileri not alınarak ilgili kurumlarla görüşülmek üzere sona erdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli