Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir OSB´de Gümrük Müdürlüğü sevinci

Balıkesir OSB´de Gümrük Müdürlüğü sevinci

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılı son Müteşebbis Heyet Toplantısı Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılı son Müteşebbis Heyet Toplantısı Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonu´nda yapıldı.
Toplantıda ayrıca günlük 10 bin metreküp kapasitesi bulunan Atıksu Arıtma Tesisi ile Gümrük Müdürlüğü´nün kurulmasıyla ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.
2020 yılı BALOSB´nin faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay´ın katılımı ile Gümrük Müdürlüğü protokolü imzalanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hakan Büyükdede´nin video konferans yöntemiyle katılımıyla da Atıksu Arıtma Tesisi´nin sözleşmesi imza altına alındı.
BALOSB tarafından düzenlenen programa Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nazmi Yarış katıldı.
Programın açılışında BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray OSB hakkında sunum yaptı.
Mesut Eray´ın sunumunun ardından Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay´ın katılımıyla Gümrük Müdürlüğü kurulması için protokol imza töreni yapıldı. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hakan Büyükdede´nin katılımıyla da Atıksu Arıtma Tesisinin sözleşmesi imzalandı. Tören katılımcıların yaptığı konuşmalarla sona erdi.
Törenin sonunda bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ?Bugün iki imza attık, ikisi de çok önemliydi. Ama bunun ötesinde anlam taşıyan bazı gelişmeleri de Organize Sanayi Bölgemiz özelinde yaşadık. Balıkesir tarım, kültür, turizm, eğitimi şehri diyoruz. Ama aynı zamanda bir sanayi şehridir. Buna şahitlik etmek isteyenlerin görmesi gereken bir yer. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi diğer organize sanayi bölgelerimizle birlikte ilimizde kurulmuş, faal olan ve faaliyete geçmeye hazırlananlarla birlikte yoluna en güçlü şekilde yürüyor. Bugün atılan bu iki adım bizi bu manada daha da güçlendirecek. Bunlardan bir tanesi gümrüğün buraya gelmesidir. Gümrük, Lojistik Köy ile birlikte çok anlamlı bir yatırım oldu. Yine Atıksu arıtma tesisinin hayata geçecek olması, ikinci OSB ile birleşmemiz çok anlamlı bir süreç. Bu manada burada gerçekleştirilen Güneş Enerji Sisteminin yapılanması bütün bunlar düşünüldüğünde Balıkesir Organize Sanayinin mevcut alanının ötesine geçip üç etaplı genişleme hamlesinin de sonuçlanmasıyla birlikte inşallah burası ülke düzeyinde parmakla gösterilebilecek OSB alanına kavuşmuş olacak. Yönetimimizle, güçlü kadromuzla ve buraya yeniden adım atacak sanayicilerimizle ülkemizin gururu olacak bir tabloyla karşılaşacağız diye düşünüyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı