Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir OSB´de trafik çilesi sona eriyor

Balıkesir OSB´de trafik çilesi sona eriyor

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne (OSB) 4 şeritli alternatif yol yapılıyor.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne (OSB) 4 şeritli alternatif yol yapılıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi´nde yaşanan trafik sorunlarına neşter vuruyor. 100 bin kişinin rahat bir şekilde ulaşımını sağlayacak 4 şeritli alternatif yol, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır OSB yolunda yaşanan trafik sıkışıklığına son verecek olan 3 bin 100 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli toplam 4 şeritli yolun yapım çalışmalarına kendi iş gücü ve öz kaynakları ile başladı. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen yol Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Paşa Caddesi ve Pamuklu Dokuma Fabrikası´nın yanındaki tren makasında yaşanan trafik sıkışıklığına son verecek.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hasan Şıldak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, Yönetim Kurulu Üyesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, diğer yönetim kurulu üyeleri ve müteşebbis heyeti üyeleri ile yapılan istişare toplantılarının ardından yolun yapım çalışmalarına başlandı.
Organize Sanayi Bölgesi´nde 1.etabın tamamen dolmasının ardından 2. etabın kamulaştırmaları da tamamlandı. 2. etabın dolmaya başlaması ile birlikte 10 yıl içerisinde 3. ve 4. etabın genişleme sahaları da tamamlanacak. 4 etapta tamamlandığında OSB´de yaklaşık 100 bin çalışan olacak. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli