Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir OSB´ne yeni yatırımlar

Balıkesir OSB´ne yeni yatırımlar

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne yapılacak Jandarma Karakol Binasının temel atma törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne yapılacak Jandarma Karakol Binasının temel atma törenine katıldı.
Her geçen gün gelişme ve büyümesiyle Balıkesir´e değer katan ve günde yaklaşık 22 bin kişilik insan hareketliğinin bulunduğu Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne yapılacak Jandarma Karakolu bünyesinde ayrıca komuta izleme merkezi de kurularak huzur ve asayiş daha iyi şartlarda sağlanacak.
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray, yapılacak karakol binası ile ilgili temel bilgiler verdi.
Beş yıl öncesine kadar 4 bin 800 kişinin çalıştığı bölgede şu anda 15 bin kişi çalıştığı bilgisini veren Mesut Eray, günlük ortalama 22 bin kişilik bir insan hareketliliği olduğunu söyledi. Karakol bünyesinde komuta izleme merkezi oluşturulacağını belirten Eray, binanın 1079 M2 alana sahip üç bölümden oluştuğunu ifade etti.
Can ve mal güvenliğini koruma noktasında çalışmaların devam ettiğini belirten İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb.Tarık Hekimoğlu tören dolayısıyla yaptığı konuşmada, karakolun hizmete açılmasıyla 292 işletmede çalışan yaklaşık 14 bin çalışan ile bölgede 30 kırsal mahallede yaşayan yaklaşık 22 bin vatandaşa emniyet ve asayiş hizmeti verileceğini bildirdi.
Vali Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada "Güvenliğin ve huzurun sağlanmadığı bir ortamda üretimden, eğitimden, herhangi bir faaliyetten bahsetmek mümkün değil. Bu itibarla gelişen, büyüyen, özellikle 2020-2021 yılları içinde pek çok atılımı bir arada gerçekleştiren Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde elbette ki Jandarmamızın da çok daha iyi koşullarda hizmet vermesi, modern bir binaya sahip olması ve yer seçimi olarak da böyle giriş noktasına nazır, hakim bir noktada bulunması fevkalade önemliydi. Balıkesir´de sanayi sektöründeki bu gelişmeler gurur verici. Şimdi bu karakolun da hizmete girmesiyle 112 istasyonu, itfaiyemiz, Jandarmamız burada çok güzel koşullarda, daha iyi şartlarda hizmet verecek. Ben de hayırlı olmasını diliyorum ve daha nice yatırımları birlikte başlatma temennisinde bulunuyorum.? dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesimiyle Jandarma Karakol Binasının temeli atıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir yeni yatırımlar
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı