Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Peynirini Dünya Tanıyacak

Balıkesir Peynirini Dünya Tanıyacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler vasıtasıyla şehrin tanıtımı hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler vasıtasıyla şehrin tanıtımı hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. ?Türkiye´yi doyuran İl Balıkesir? yöresinde üretilen çeşit çeşit peynirler kitap haline getirilecek. Böylelikle Balıkesir´deki peynir lezzetinin Türk ve dünya mutfağındaki hakettiği yeri alması bekleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Peynir Aşkına? isimli kitabın yazarları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur´u kabul etti. Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden yazarlar Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile yaptıkları görüşmenin sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile bölge peynirlerinin hikayesini kaleme alıp kitap haline getireceklerini bildirdi.
Aralık 2015´te yayınlanan ve içerisinde Balıkesir yöresi ürünlerinin de yer aldığı, "Peynir Aşkına" kitabı dikkat çekti. Kitabı inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu tür bir çalışmanın Balıkesir bölgesinde de yapılması için harekete geçti. Davet üzerine Balıkesir´e gelen yazarlar Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur, Başkan Uğur ile yapılan görüşme neticesinde konunun önemi üzerinde fikir birliğine vardılar. Tanışma ve görüşme toplantısının ardından projenin hızla hayata geçirmek üzere anlaşma sağlandı.
BAŞKAN UĞUR: ?PEYNİRİMİZİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITACAĞIZ?
Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Peynir Aşkına? kitabının yazarlarını kutladı. Balıkesir için yapılması konusunda anlaştıkları kitap çalışmasının hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur, her yönüyle marka yapmaya çalıştıkları Balıkesir´in peynirini de aynı şekilde markalaştırıp Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti. Başkan Uğur, ?Uzun yıllardır Anadolu peynirlerinin izini süren ´Peynir Aşkına´ kitabının yazarları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur ile şehrimizde çeşit çeşit peynirinin tanıtılması için bir çalışma yapacağız. Bu çalışma öncesi kendileriyle bir araya gelip görüştük. Balıkesirimizin peynirini ülkemize ve dünyaya tanıtılması için kitap çalışmasını başlatıyoruz? dedi.
BALIKESİR PEYNİRCİLİĞİN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN
Konuyla ilgili bilgi veren ?Peynir Aşkına? kitabının yazarlarından Berrin Bal Onur, Balıkesir´in Türkiye´deki peynirciliğin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Yazar Berrin Bal Onur, ?Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur bey ile görüşmemizde karşılıklı olarak Balıkesir´in Türkiye peynirciliğinin en önemli şehirlerinden bir olması, yerelden gelen gücünü sanayiye etkin bir şekilde yansıtması nedeniyle bu çalışmanın faydaları üzerinde yoğunlaşıldı. Bölge, coğrafya, insan bütünlüğünden yola çıkarak geleneğimizden bu güne taşıdığımız peynirlerimizin yanında yok olmaya yüz tutan bazı peynirlerimizi bir değer olarak tekrar gündeme taşımanın önemi üzerinde duruldu? dedi.
Peynir Aşkına yazarı Neşe Aksoy Biber ise peynirin kültürel devamlılığın en önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Aksoy, ?Peynirin yerellikten ulusal boyuta taşınması için yapılacak bu çalışma çok değerli ve büyük önem taşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Kırsal Hizmetler Dairesi ekibi ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışma, Balıkesir ve bölge peynirlerini anlatacak kitabın lansmanı ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek farklı etkinliklere de önayak olabilecek? diye konuştu.
?Peynir Aşkına? yazarları, Balıkesir yöresindeki peynirlerin tanıtımıyla ilgili bölgeyi karış karış gezip inceleyecek ve bu sırada yapacakları tespitlerin ardından kitap çalışmasını en kısa sürede tamamlayıp baskıya geçileceğini, bunun çok özel bir çalışma olacağını ifade ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli