Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Polis Okulu´nda mezuniyet töreni

Balıkesir Polis Okulu´nda mezuniyet töreni

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 23. Dönem Mezuniyet Törenine Katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 23. Dönem Mezuniyet Törenine Katıldı.
Balıkesir Polis Eğitim Merkezi´nde 23. dönemi başarı ile tamamlayan 553 yeni polis memuru, düzenlenen törenle diplomalarını alarak meslek yemini ettiler.
İl protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin ailelerinin katıldığı törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ünsal Hayal, "Bizlere düşen görev vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir."dedi.
Törende yaptıkları konuşmasında polis memurlarına seslenen Vali Ersin Yazıcı ise, "Görev yaptığınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, vatandaş memnuniyetini ön planda tutunuz, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınız, hak ve adaletten ayrılmamayı görev biliniz." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti´ni yıkmaya, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Ülke genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması için, gecesini gündüzüne katarak etkin bir mücadele gösteren güvenlik güçlerimiz, ülkemizi bölmeye çalışanlara hak ettikleri dersi her zaman vermiştir ve bundan sonra da verecektir. Milletimizin sarsılmaz vatan sevgisi, güvenlik güçlerimizin sahip olduğu yüksek ruh ve şuur, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditleri bertaraf edecektir. Binlerce Şehidimizin kanı ile sulanmış bu güzel vatanımızı, bu aşağılık hainlere, kendini bir dolara satan gafillere bırakmayacağız. Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz! Bu vesileyle Şehitlerimize Allah´tan rahmet, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.
Konuşmasının son bölümünde polis memurlarına başarılar dileyen Vali Yazıcı, "Gücünüzü kanunlar ile yüce Türk Milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, dereceye giren polis adayları Alper Can Kuru, Oğuz Duran ve Fatih Mehmet Günay´a ödül verdi.
Dönem birincisi Alper Can Kuru´nun, yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, polis adaylarının yemin etmesiyle son buldu. Mezunların program sonunda yaptıkları coşkulu yemin töreni törene katılan misafirlere ve il protokolüne duygulu anlar yaşattı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli