Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir polisi kaçakçılara darbeyi vurdu

Balıkesir polisi kaçakçılara darbeyi vurdu

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü, son günlerde kaçak tütün ve bandrolsüz ürünlerde yaşanan artış üzerine operasyon için düğmeye bastı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü, son günlerde kaçak tütün ve bandrolsüz ürünlerde yaşanan artış üzerine operasyon için düğmeye bastı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü´nce başlatılan istihbaratın ardından kaçakçıların son dönemlerde tütün mamulleri ve makaronlar üzerindeki bandrolleri ilk kullanımdan sonra piyasadan tekrar toplayıp bandrolsüz ürünlere tekrar yapıştırmak suretiyle mükerrer kullandığı, ayrıca bu ürünlerin faturalarının bulunmadığı bilgilerine ulaştı.
Alınan bu bilgiler ışığından gerçekleştirilen operasyonlarla; ?İlimiz merkezinde faaliyet gösteren ?. Büfe isimli işyerinden 26.200 adet sahte bandrollü ve mükerrer kullanılmış bandrollü faturasız makaron ele geçirilirken, yapılan tahkikat neticesinde büfe sahibinin kaçak ürünleri S. G. isimli şahıstan temin ettiği öğrenildi. S. G. isimli şahsın ilimizde bulunan işyerlerine tütün ürünü dağıtıcılığı yaptığı tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda bahse konu şahıs ilimiz merkezinde yakalanıp, şahsın bulunduğu araç içerisinden 160.000 adet sahte bandrollü ve mükerrer kullanılmış bandrollü faturasız makaron ele geçirilirken, dağıtıcılık yapan şüphelinin bu ürünleri Bursa´dan temin ettiği belirlendi. İlgili firmaya ait aracın dağıtım yapmak üzere ilimize geldiği bilgisi alınması üzerine firmaya ait araç ilimiz merkezinde yakalanıp, araç içerisinde 480.000 adet sahte bandrollü ve mükerrer kullanılmış bandrollü faturasız makaron, 296 adet daha önceden kullanılmış bandrol, çok miktarda tütün mamulü ele geçirildi. Toplam 3 olayda toplam faturası olmayan 666.200 adet makaron, 296 adet bandrol, 407 kilo tütün, 300 adet sigara sarma makinesi ele geçirilmiş olup ilimizde kaçak ürünlerin dağıtımını yapan toptancı şahıslar ve toptancı şahısların kaçak ürünleri temin ettiği firma, kaçakçılık yapan şahıs ve firmaların kaçakçılık yöntemlerinin deşifre edildiği bildirildi.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli