Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir polisinden Aşure Hayrı

Balıkesir polisinden Aşure Hayrı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri Muharrem ayı nedeniyle Asayiş Ekipler Amirliğinde aşure dağıttı.

Birlikteliğin, bereketin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın günü olan Aşure günü için Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğinde yapılan etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve polis memurları katıldı.
Programda aşure kazanının başına geçen Vali Yazıcı, kaselere doldurduğu aşureleri polislere dağıttı.
Aşure dağıtım töreninde konuşan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Muharrem ayının İslam aleminde en önemli ve hayırlı aylardan birisi olduğunu belirterek, "Aşure etkinliğimiz Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından organize edildi.Hem polis memurlarımıza hem de vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Dağıtımı yapılacak aşurenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü´nün yaptığı etkinliğin anlamlı olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı ise, "Kutsal aylardan birindeyiz. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza aşure dağıtmak suretiyle bu ayın hayrına katkıda bulundu. Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, âdet, gelenek ve kültürleridir. Paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Muharrem ayı İslam ve insanlık tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Yapılan aşure ikramının ardından etkinlikte görev alan Emniyet personelini tebrik eden Vali Ersin Yazıcı, halkımızın Muharrem ayını kutladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli