Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Pullusu için Coğrafi başvurusu yapıldı

Balıkesir Pullusu için Coğrafi başvurusu yapıldı

Gelenekten Geleceğe Kültürel Miras olarak değerlendirilen ?Balıkesir Pullusu´ yöresel elbisesinin motiflerini, işleme tekniklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir öncülüğünde Balıkesir Beledi

Gelenekten Geleceğe Kültürel Miras olarak değerlendirilen ?Balıkesir Pullusu´ yöresel elbisesinin motiflerini, işleme tekniklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir öncülüğünde Balıkesir Belediyesi tarafından Coğrafi İşaret (Mahreç) başvurusu yapıldı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte, yöresel elbisemizin motiflerini, işleme tekniklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için, BALMEK kurslarında maharetli ellerde hayat bulan ?Balıkesir Pullusu´na Coğrafi İşaret (Mahreç) başvurusu yaptıklarını söyledi.
Daha önce de Balıkesir´in yöresel lezzetlerinden olan Manyas Kelle Peyniri için Türk Patent Enstitüsü´nden coğrafi tescil işareti alındığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, coğrafi işaret alma potansiyeli olan ürünlerin, Balıkesir´e hem kültürel hem de ticari anlamda katkı sağlayacağına vurgu yaparak, ?Balıkesir Pullusu´nun yöre halkının ince sanat zevkini, estetiğini, duygusallığını ve pratikliğini yansıttığını ifade etti.
Coğrafi işaretli ürünlerin ekonomiye de katkısının olacağını belirten Aydemir, kültürel katma değer ve istihdam oluşturma noktasında da bölge insanına çeşitli imkanlar sunacağını belirtti.
Geçmişte çoğunlukla kadın zanaatkarlar tarafından yapılan ?Balıkesir Pullusu´, özellikle düğün, kına gecesi ve özel günler için kullanılmıştı. Günümüzde giyim eşyası ve aksesuarı başta olmak üzere ev dekorasyonu, çeyizlik ve turistik eşyalar için de bu işleme türü uygulanıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli