Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Rehberi basıldı

Balıkesir Rehberi basıldı

Yaşam ve turizm rehberinde Bandırma, Erdek, Marmara ve Manyas da var

Balıkesir GUİDE Dergisi, ?Balıkesir´in Yaşam ve Turizm Rehberi?ni yayınladı.
Basımı ?AKSU Basın-Yayın-Medya Grubu?nca bastırılan derginin ilk iki önsözü Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur tarafından yazıldı. 

Rehberde, Balıkesir´deki tüm ilçelerin turistik, arkeolojik ve coğrafi değerleri yer aldı.
BANDIRMA İLÇESİ
Rehberin Bandırma ilçesi bölümünde, Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın önsözünden sonra ?geçmişe yolculuk?, Daskyleion Antik Kenti, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı, Balcı Çamlığı ve Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali´ne yer verildi.
ERDEK İLÇESİ
Rehberin Erdek ilçesi bölümü Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın önsözüyle başlıyor.
Ardından Kurbağalıdere sahili, Çuğra Plajı, Seyitgazi Tepesi, Açık Hava Müzesi, Palata Çeşmesi, Apostol, Kyzikos Antik Kenti, Kirazlı Manastırı, Zeytinliada, Paşalimanı Adası, muhteşem koylarıyla Kapıdağ Yarımadası yer aldı.
MARMARA ADASI
Marmara ilçesi bölümünde, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un önsözünün ardından Marmara ve Avşa adalarına yer verildi.
MANYAS İLÇESİ
Rehberin, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın´ın önsözüyle başlayan Manyas ilçesi bölümünde ise ?antik tarihten günümüze Manyas?, Manyas Kalesi, Manyas Kuş Gölü, şifa kaynağı kaplıcaları, geleneksel doğal Manyas peyniri ve Manyas Süt Ürünleri Festivali yer aldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Rehberi basıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı