Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir sahilleri 50 cankurtaran ve 7 bota emanet

Balıkesir sahilleri  50 cankurtaran ve 7 bota emanet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Balıkesir genelindeki sahillerde 50 cankurtaran ve 7 bot ile vardiyalı olarak 24 saat hizmet veriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Balıkesir genelindeki sahillerde 50 cankurtaran ve 7 bot ile vardiyalı olarak 24 saat hizmet veriyor.
Edremit Körfezi´ndeki Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluk oluşan Altınova, Ayvalık, Gömeç, Ören, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk ile Erdek ve Bandırma sahillerinde hizmet veriyor.
Denize fazla açılan tatilcileri uyardıklarını belirten Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi´nde görevli cankurtaran Sedat Osmanoğlu, sahil bölgelerinde deniz sezonunun açılmasıyla birlikte nüfusun 10 katına kadar çıktığını ve sahillerin de dolduğunu söyledi. Sürekli gözetleme halinde olduklarını ve devriyelerin durmadan çalıştığını bildiren Osmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemizin belirli yerlerinde cankurtaran kuleleri ve cankurtaran botuyla hizmet veriyoruz. Yaz sezonu boyunca deniz üzerinde meydana gelebilecek herhangi bir olay karşısında ekibimizle beraber 7/24 görev yapıyoruz. Sorumluluk alanımız Bandırma ve Erdek´ten Ayvalık, Sarımsaklı, Edremit, Zeytinli, Altınoluk, Güre ile Burhaniye plajlarına kadar. Bu sene Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mavi bayrak konusuna da büyük özen gösterdi. Balıkesir sınırları içerisinde 22 mavi bayraklı plajımız bulunuyor. Bölgemize gelen misafirlerimizin güvenliklerini her anlamda sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kış sezonunda da yine bölgemizde oluşabilecek olumsuzluklara da su altı kurtarma ekibi tüplü dalış ekibimizle beraber müdahale etmek için görev yapıyoruz."
Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi´nin kullandığı botlar 5 metre 40 santim uzunluğunda acil durumlarda 10 kişiyi (900 kilo) taşıma kapasitesine sahip.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli