Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut´ta törenle açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı Kepsut´ta törenle açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de katkı sunduğu Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde 8. kez kapılarını açtı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin de katkı sunduğu Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde 8. kez kapılarını açtı.
Kepsut Kapalı Pazar Yerinde 26 Şubat tarihine kadar gezilebilecek, 400 firmanın katıldığı ve 150 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış konuşmasını Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun yaptı.
Fuar açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili yeni teknolojiler ve makinelerin fuarda sergilendiğini açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin destek ve yardımları ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere desteklerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Uğur, ?Üreticilerimize desteğe devam ediyoruz. Süt soğutma tankları, tohum seleksiyon ve ilaçlama makinesi, mezbahalar, ceviz soyma makinesinden polen tuzağına kadar. Zeytin sineği ile mücadele. Yeni yaptığımız hal kompleksleri, aromatik bitki desteği ve Ayvalık´taki sel felaketi nedeniyle 130 ton Silajlık mısırı çiftçimize dağıttık. Çiftçi Eğitim Merkezi kuruyoruz Burhaniye´de. Bilimsel çiftçilik yapalım, katkı değeri yüksek bitkisel üretimi çiftçilerimize gösterelim öğretelim? dedi.
Fuara desteği geçen tüm kuruluşlara teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı´da, Türkiye´yi doyuran il olan Balıkesir´in tarım ve hayvancılığa katkılarının süreceğini belirtti.
Konuşmaların ardından halkoyunları gösterisi düzenlendi. Gösteri sonrası Vali Yazıcı ve Başkan Uğur ile birlikte katılımcılar fuarın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra stantları gezen Vali Yazıcı ve Başkan Uğur, yetkililerden bilgi aldılar.
Fuarın açılışına Vali Ersin Yazıcı, Başkan Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Haber Merkzei



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli